2 Nisan 2009 Perşembe

Yenemezsen Yenilme



İki gün önce blogda yazmıştım, günün moda sloganı amansız ol ama Fatih Terim'in yıllar önce hiç ağzından düşürmediği bir lafı vardı: Yenemezsen yenilme... Eğer Çarşamba gecesi 90+2'de sahanın en iyilerinden biri Riera'dan o golü yemeseydik kalan 4 maçta 12 puan alarak grup ikincisi olma şansımız vardı. Şimdi 12 puan almak da yetmiyor.

İlk maçtaki onbiri sahaya süreceğimiz belliydi. Benzer bir oyun düzeni ile oynadık. Oyuna başladıktan sonra 26. dakikadaki gol gelene kadar bu maçı nasıl çıkaracağız diye düşündüm. Gol biraz bonus oldu ama golden sonra her geçen dakika direncimiz arttı. Bu sefer her geçen dakika galibiyete daha yakın bir oyun sergileyip İspanya'nın oyunu riske etmesiyle kontra pozisyonlar da yakaladık. 60.dakikaya kadar daha iyi oynamaya başladığımız bir maçta kişisel hata maça dengeyi getirdi. Bu dakikadan sonra da aslında şaşkınlığımızı çabuk attık üzerimizden. Oyunun kalan bölümünde de skoru değiştirebilecek pozisyonlar bulduk. Ama maçı bu şekilde bitirmemiz gereken noktaya gelmişken Güiza'nın sağdan bindirmesi ile pozisyona giren İspanyollara 3 puanı hediye ettik.



Oyunun geneline baktığımızda 25.dakikaya kadar hiçbir şey oynamadığımız bir maçın geri kalan 65 dakikasını pozisyon versek de sahayı müthiş daraltarak ve baskı uygulayarak geçirebildik. Tek tek oyuncu performanslarına girmek de doğru olmaz çünkü herkes özveri ile oynadı. Ama Arda ilk maçın acısını bu maçta fazlasıyla çıkaracak kadar iyi oynadı. Gerektiğinde orta sahaya geldi, gerektiğinde kanattan bindirdi, gerektiğinde top çaldı.

Dolayısıyla böyle bir oyundan sonra eleştirmek doğru değil. Gollerdeki basit hatalardan dolayı bile. Çünkü İspanya hakikaten bir gömlek üstün bir takım. Çoğu yorumcu İspanya'nın birşey oynamadığını düşünüyor ama oyuna o kadar hakimler ki. 2010'da başka bir takım Dünya Şampiyonu olabilir ama şu anda açık ara dünyanın en iyi takımı İspanya.



Grubumuzdaki durumumuza baktığımızda artık İspanya ile birlikte 2010'a gitme şansımız çok az. Yine de Euro 2008'i yaşayan bir ülkenin vatandaşları olarak son ana kadar savaşmamız gerektiğini öğrenmiş olmamız gerekiyor. Çünkü ben hala formda bir Türk Milli Takımı'nın Bosna Hersek'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bosna Hersek'in de herkesin beklentisinin aksine İspanya ve Türkiye karşısında puan kaybedeceğini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder