3 Nisan 2009 Cuma

Riquelme'nin Laneti


Arjantin'de Bolivya maçının şoku yaşanıyor. 6-1'lik hezimet Arjantin futbol tarihinde çokça yaşanan bir sonuç değil. Benim izlediğim yine bir Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Kolombiya'ya beşlik olmuşlardı ama o Kolombiya fantastik bir takımdı.



Mascherano'da bu maçı aldıkları takdirde Dünya Kupası'na katılım hakkı kazanmaya çok yaklaşacaklarını ve bu sonucun acı verici olduğunu söylemiş. La Paz'da oynamaya her zaman destek veren Maradona bu söyleminden dolayı pişmanlık duyuyor olsa gerek. Maradona'nın "Yeniden başlamak ve bu yaşananların tekrar başımıza gelmemesini ummak zorudayız" açıklaması yeterli değil aslında. Şimdi herkes giderek yakan Arjantin Milli Takımı koltuğunda Maradona'yı daha ne kadar göreceğimizi merak ediyor. Birçok futbolsever için bir rüya olan Maradona önderliğinde Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanması bu mağlubiyet sonrası rüyadan da öte daha uzak bir arzuya dönüşmüş durumda. Gerçi Arjantin'in bundan önce La Paz'da oynadığı maçlarda en iyi aldığı skorlar zor bir 2-1'lik galibiyet ve 3-3 berabere sonuçlanan bir maçtan öteye gitmiyor.


Bu sonuç sonrasında Arjantin defansı da sorgulanır hale geldi, özellikle Zanetti ve Heinze. Defansta bir kan değişimi olabilir mi? Ben ilk yarısını izleyebildiğim bu maçın gollerine daha sonra bakabilme imkanı buldum. Kaleci Juan Carizzo'nun yediği golleri bir halı saha kalecisi yemez. Bir de Athletico Madrid ilgileniyormuş bu adamla.
Kabul Lazio ile Serie A'da forma giyen adam boş olmaz. İtalya'da bir yabancı kalecinin yer bulması çok zor. Lazio'nun Serie A'daki durumu orta sıralarda ve Carizzo'nun geldiğinden beri oynadığı maçlarda gösterdiği performansta vasatın üzerinde değil. Hiç mi Arjantin gibi bir futbol ülkesinde Sergio Goycoechea yetişmez?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder