20 Nisan 2009 Pazartesi

Maldini de Bırakıyor



Serie A'da bir futbol efsanesi, aileden futbolcu Paulo Maldini sezon sonu futbolu bırakıyor. AC Milan'ın onun formasını emekli olmadan müzeye kaldırmaya karar verecek kadar Milano ekibiyle özdeşleşmiş bir isimdir Paulo Maldini.

Aileden futbolcu dedik ya, babasının 1963 yılında kaldırdığı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 4 kez kucaklayarak aileden gelen geleneği sürdürmüştür. İlk kez 16 yaşında giydiği Milan formasını bugüne kadar hiç çıkarmamış olan 40 yaşınıdeviren bu büyük futbolcunun formasını bir daha ancak şu an Milan altyapısında olan Christian giyebilecek.


(Kupayı kaldırma sırası artık Christian'da)
Maldini kararı ile ilgili olarak sorular yöneltildiğinde: "Verdiğim karardan %100 eminim. Geçen sezon içerisinde bırakıp bırakmamak konusunda şüphelerim vardı ama artık yok. Futbolu bıraktıktan sonra teknik adam olarak da görev almayı düşünmüyorum ama ne yapacağımı hep beraber göreceğiz" cevabını vermiş.

Uzun kariyerinde tekrar oynamak istediği maç olarak 2002 Dünya Kupası'ndaki Güney Kore maçını gösteriyor. Ama İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi maçı için: "Tekrar oynamak istemezdim çünkü 116 dakika çok iyi oynadık" cevabını veriyor. Hatırlatmak gerekirse Ahn'ın golüyle İtalya altın golle yıkılmış ve Ahn'da Peruggia ve İtalya'dan aforoz edilmişti bu maç sonrası.
Maldini'nin Milan formasıyla 7 Lig şampiyonluğu, 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 Kıtalararası ve 4 Avrupa Süper Kupası bulunuyor. Paulo Maldini bizim kuşağımız için son 25 yılın AC Milan tarihi anlamına geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder