6 Nisan 2009 Pazartesi

Manchester United - Porto


2004'te Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımdan kimseler kalmadı artık Porto'da. Vitor Baia bildiğim kadarıyla kulüpte yönetici düzeyinde ilişkisini koparmayanlardan.
Grubunda zayıf Fenerbahçe'yi ve Dinamo Kiev'i çok rahat saf dışı bırakan Porto için Manchester United eşleşmesi yolun sonu diyebiliriz. Athletico Madrid'i elemeleri benim için sürpriz oldu, çünkü kaleci Helton, orta sahada Meireles, Lucho ve forvette Lisandro dışında bu düzeyde mücadele edecek futbolcuları olduğuna inanmıyorum. Tabi bir de Japonya'dan çıkıp gelen Hulk var ama benim ondan yana hiç ümidim yok.

Sıkı bir Aston Villa sınavını geçen Manchester United için ise bu turu geçmek adına formüller üretmek çok da zor değil. Bundan 5 sene önce Old Trafford'ta maçın son dakikalarında yedikleri golle Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişler ve o yıl kupayı Porto'ya bırakmışlardı. Morinho'nun gol sonrası sevinci maç sonu çıkış tünelinde içeriye girerken de aynı coşkuyla devam etmişti. Ama artık karşılarında Morinho yok, zaten Morinho olanını bir önceki tur paramparça ettiler.

Nostaljik açıdan anlamlı bir eşleşmeden öte gözükmüyor Manu-Porto eşleşmesi. Portolu taraftarlar hala 2004'teki çoşkuyu özlüyorlar ama köprünün altından çok sular aktı. Baia'nın UEFA'nın internet sitesine verdiği demeçte "Dünyadaki bütün oyuncuların başarmak istediği ancak bu ayrıcalığa bizim sahip olduğumuz" şeklinde belirttiği kupayı aldıkları takımın tüm oyuncuları sonrasında Chelsea, Barcelona gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarına dağıldılar. Bu sefer Bayern Münih - Sporting Lisbon eşleşmesinin bir benzerini çeyrek finalde tekrar izleyeceğiz gibime geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder