23 Nisan 2009 Perşembe

Morinho'nun Şifresi


Biz Akdenizliler birbirimize fazlasıyla benziyoruz, plansız, spontan bir yaşam tarzı var bizde. İster Yunanlı olsun, ister İtalyan, isterse Türk. O anın keyfini fazlasıyla çıkartır ama yarını düşünmeyiz, acıyı en uç noktada yaşar kendimizi perişan ederiz. Program diye birşey yoktur, çünkü politika dahi günlük yapılır bu ülkelerde. Günü kurtarmak asıl olandır.

Morinho ilginç bir adam bazen hakikaten ilginç açıklamalar yapıyor. Çoğunda da doğruluk payı var. Bazen anlaşılmaz oluyor ama bazen taşı gediğine koyuyor. Başarısının sırrı bir Akdenizli yüreğine sahip olup bir Alman gibi programlı olabilmesi, bir İngiliz gibi soğukkanlı davranıp aynı zamanda bir İtalyan gibi ateşli hissedebilmesi.

Serie A'da teknik adamlığın bir kısır döngü olduğunu, İngiltere'de ise teknik direktörlük yapmanın cennette olmaya benzediğini söylemiş. Bunu söylerken İngiltere'de teknik adamların baskı altında olmadan geleceği planlayabildiğini kanıt olarak gösteriyor. Arsene Wenger'den dem vuruyor ve onun işini sükunet içerisinde yapabildiğini anlatıyor. Arsenal'in son dört yılda herhangi bir başarısı olmamasına rağmen gençlerle çalışmaya devam edebildiğini söylüyor. Rafa'nın Premier Lig'deki beşinci sezonunda şampiyonluk yaşamadığını ama onun da kontratını uzatıldığını belirtiyor. Serie A'da ise sezon başında beri on civarında teknik adamın görevini bıraktığını hatırlatıyor.

Bu açıklamaları yapan Morinho. Çok kaliteli, düzgün bir bakış açısı var bu açıklamalarda. Tam da yazının başında belirttiğimiz gibi plan ve programın başarıyı getireceğini hissediyorsunuz. Ama altını biraz deşince Wenger'e ve Benitez'e giden ufak taşlar da var. Plan ve programa rağmen onların başarısızlığına vurgu var. Morinho aynı zamanda çok kurnaz bir adam. Yer mi yapıyor dersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder