26 Nisan 2009 Pazar

Onlar Şampiyon Olduğunda Biz Mahallede Top Tepiyorduk



Avrupa'da çok uzun bir aradan sonra yepyeni şampiyonlar çıkıyor ve daha da çıkacak galiba. Önce geçen hafta AZ Alkmaar Hollanda'da şampiyonluğunu ilan etti. 1981 yılından sonra ipi ilk kez göğüslüyorlar.

Wolfsburg bu hafta Cottbus karşısında 2-0 yenilmesine rağmen halen 2 puan farkla liderliğini koruyor Bundesliga'nın bitmesine 5 hafta kala. Kendi sahasında Stuttgart ile oynayacağı maç dışında kritik bir maçı yok gibi duruyor. Wolfsburg'un Bundesliga'da hiç şampiyonluğu yok.


Turkcell Süper Lig'de de bitime 5 hafta kala Sivasspor Beşiktaş ile zirve mücadelesinde başbaşa kaldı. Kalan 5 maçının üçü dışarıda ama en büyük şansı belki de Beşiktaş'ın bile kendilerine hala şans vermiyor olması olabilir. Herkes Sivasspor'un bu baskıyı kaldıramayacağını düşünüyor ve herşeye rağmen. Unutmadan Sivasspor'un da Turkcell Süper Lig'de hiç şampiyonluğu yok.


Fransa'da Lyon'un 2001-2002 yılından beri süren hakimiyeti bu sene sona erecek gözüküyor. Marsilya en son 1991-92 sezonunda kazanmıştı şampiyonluğu. Bugün Lille maçını kazanarak son altı hafta için puan farkını beşe çıkarmış oldular.

Liverpool Premier Ligi en son 1989-1990 yılında kazandı. Bir daha da şampiyonluğu göremediler. Bu sene işler yolunda giderse Manchester United'ı yakalama şansları var. Manchester United bir maçı eksik olmasına rağmen 3 puan farkla önde ama daha bitime dört hafta var ve herşey olabilir.

Bu takımlardan şampiyonluk yaşamış olanlar arasında herhangi birinin şampiyonluğunu hatırlayan adam varsa yaşı 25-26 civarında olması gerekir. En yakın tarih Marsilya'ya ait ve üzerinden tam 18 sene geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder