21 Nisan 2009 Salı

Real Madrid Öldü Öldü Dirildi



La Liga'da Barcelona'yı takibini sürdüren Real Madrid belalısı Getafe karşısındaydı Salı gecesi. Puan kaybı lige de havlu atmak anlamına gelecekti onlar için. Maçın ilk yarısı 1-1 sonuçlandı. Son üç sezondur kendi sahasında bir kez bile öne geçemediği rakibi Getafe karşısında 9. dakikada Soldado'nun golüyle yine yenik duruma düşen Real Madrid, Higuain ile 45. dakikada beraberliği yakaladı.



Son on dakikaya gelene kadar Real Madrid dünyaları kaçırdı. Sonrası ise nefes kesti. Ben son yıllarda böyle bir son on dakika izlemedim. Önce 83. dakikada Albin Getafe'yi 2-1 öne geçirdi. Ardından Guti 85'te sol ayağıyla frikikten beraberliği getirdi takımına. 86. dakikada Higuain ceza sahası içerisinde yerde kaldı ama hakem sarı kartını gösterip oyunu devam ettirdi. O top Getafe atağına dönüştü. 87. dakikada Pepe Getafeli Casquero'yu düşürdü. Düşürmekle kalmadı hakemin penaltıyı vermesi üzerine yerde yatan rakibine de tekmeler savurarak kırmızı kart gördü. Casquero topun başına geçtiğinde Santiago Bernabau'da herkes gözlerini kapatmış filmin sonunu bekliyordu. Casquero topun dibine girip saçma sapan bir vuruş yapınca Casillas için kurtarmak kolay oldu.



Real Madrid maçı o kadar çok istedi ki, son dakikalarda 10 kişi ile yirmi kişilik oyun oynadı. 90+3' te Higuain Hagi'nin yıllar önce GS formasıyla Athletico Bilbao'ya Şampiyonlar Ligi Eleme Grubunda attığı golün bir benzerini gönderdi Getafe ağlarına.
Real Madrid son yılların en sansasyonel galibiyetini aldı. Bu maçta bana göre Chelsea - Liverpool maçı ile birlikte yılın maçı olmaya aday.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder