27 Nisan 2009 Pazartesi

Sistemli Karmaşa



Trabzonspor en son 1983-84 sezonunda şampiyon oldu. Şampiyon olduğu tarihten bugüne kadar üşenmedim saydım, tam 44 teknik direktör değişikliği yapmışlar. Yirmi beş yılda 44 teknik direktör değişikliği, bununla birlikte 45. değişiklik olacak.

Peki Trabzonspor şampiyon olabilmiş mi? Hayır...Bu dönemde 7 başkan bunlardan birkaçı gelip gitmesine rağmen dönem dönem Trabzonspor'un başkanlığını yapmış. Trabzonspor camiası başkanlarına sabrettiği kadar teknik direktörlerinden birine sahip çıkabilseydi 25 yılda birkaç şampiyonluk alırdı. Bir başkan ortalama 3,5 yıl görev yaparken bir teknik direktörün ortalama ömrü 6 aydan biraz daha uzun.

Mesela aynı tarihten bugüne kadar ki Fenerbahçe teknik adamlarından bazılarını bir gözönüne getirelim. Hiddink, Löw, Daum, Zico... Teknik adam değiller o yüzden kovmaktan beter ettik.

Galatasaray'da Hagi, Gerets, Souness, Beşiktaş'ta yine Daum, Tigana, Del Bosque, Toschak...Bu adamlar bugün nerelerde hepimiz biliyoruz. Yerli çalışanları yani Terim'i, Denizli'yi vs. saymadım bile.



Bülent Uygun'u sevmem, bulunduğu pozisyonu hazmedemediğini düşünüyorum. Ama Sivasspor bu sene şampiyon olacaksa 2006-2007 sezonundan itibaren istikrarlı bir şekilde yönetilmesi sayesinde olacak. Lig ikinciliği bile Şampiyonlar Ligi'ne dört büyükler dışında bir takımın katılabilmesi anlamında Bülent Uygun'u efsane yapmaya yeter. Ama Sivasspor'un başarısında ne kadar istikrarlı olması önplanda ise, rakiplerini n istikrarsızlığı da o oranda yardımcı oluyor kendilerine.

Not: Trabzonspor kimi teknik direktör yapacak takımın başına Allahaşkına???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder