19 Nisan 2009 Pazar

Boca - River Derbi Maçı Notları



Bombonera'da maç öncesi yine binlerce konfetiyi havada uçuşurken gördük, hem ilk yarının başında hem de ikinci yarı başlarken. Sahayı ne kadar temizlemeye çalışırlarsa çalışsınlar maçta konfetilerin çimlere karıştığı bir ortamda oynandı.



Her iki takımda maç içerisinde üstün bir oyun sergileyemedi. Riquelme'nin yokluğunda ki, Riquelme birkaç gün önce verdiği demecinde ağrılarının olduğunu ancak oynayacağını belirtmişti, Boca organize olmakta sıkıntılar yaşadı. Nitekim ilk 45 dakikada pek de pozisyon namına birşey göremedik. Boca'nın maçın başında karşı karşıya kaçırdığıbir pozisyon ve River'ın kafa şutu dışında her Boca River maçında olduğu gibi bir topa birkaç futbolcunun birden girdiği bir mücadele vardı sahada.
İkinci yarıda ise bu görüntü 60. dakikaya kadar devam etti. Martin Palermo Rodrigo Palacio'nun ceza sahasının sağ çaprazından verdiği pasta topu sağ ayağının içi ile ters tarafa alıp ceza sahası yayının önünden sol ayağı ile vurduğu şutla golü buldu. Palermo maç öncesinde gol sözü vermişti ve bu sözünü unutulmayacak bir Superclasico golüyle yerine getirdi.


(Maç anısı: Gallardo'nun golünü hissettim ve şutu vurunca hemen bir print screen yaptım. Derbiyi İstanbul'da laptop'ı açıp evinden izleyince bu kadar oluyor ama bu derbini de anısı Gallardo'nun golünü ölümsüzleştirmek oldu)

9 dakika sonrasında River Plate'in kazandığı frikik vuruşunu Gallardo Abondanzieri'nin sağından mükemmel bir vuruşla ağlara gönderdi. Böylece her korner vuruşu öncesi kendisine iyi dileklerini sunan Boca seyircisine cevabını sahada vermiş oldu.
Sadece bu iki gol için bile Superclasico'yu izlemeye değer olduğunu söyleyebilirim. Maçın hakkı beraberlikti, 119 galibiyeti olan Boca ve 104 galibiyeti olan River böylece 101. beraberliklerini almış oldular 324. randevuda.
Maçın Golleri:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder