24 Nisan 2009 Cuma

Ayrılmaz İkili: Hamburg-Werder Bremen


Bundesliga'yı çok yakından takip etmem. O yüzden Bundesliga takımları ile ilgili çok yazı yazdığımı da göremezsiniz. Yine de evvelsi gün oynanan maç ve oynayan iki takım konu olabildi yazıma. Hamburg ve Werder Bremen Almanya Kupası yarı finalinde karşılaştılar. Per Mertesacker'in golü ile öne geçen Werder Bremen 66. dakikada Ilic'in golüne engel olamayınca normal süre 1-1 sonuçlandı. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara kalan maçı Wiese 3 penaltı kurtararak Werder Bremen lehine çevirdi.

Almanya Kupası'nda randevu Werder Bremen lehine sonuçlandı. Ama hikaye bitmiyor. Bu iki takım sezon sonuna kadar 3 maç daha oynayacaklar. İkinci randevuları 30 Nisan'da UEFA Kupası yarıfinal müsabakasında. Bir önceki turda Werder Bremen Uidenese'yi, Hamburg da Manchester City'i eleyerek gelmişlerdi yarıfinale. Doğal olarak 7 Mayıs'ta bu maçın rövanşını yapacaklar.
UEFA Kupası'nda Werder Bremen bugüne kadar üç kez yarı final oynamış ancak daha önce hiç finale çıkamamış. Hamburg'un ise bir Avrupa Kupası var ama bu başarıyı bir daha tekrarlayamadığını görüyoruz.
İki takımın son randevusu ise Bundesliga'da 10 Mayıs'ta oynanacak. Yani iki takım 3 hafta ya da yaklaşık 20 gün içerisinde tam dört kez karşılaşmış olacaklar. Ligdeki mücadele Hamburg açısından daha kritik çünkü bitime 6 hafta kala şu anda Wolfsburg'un 3 puan gerisinde Bayern Münih ile birlite zirve takibini sürdürüyorlar. Ligin ilk yarısındaki maçı Hamburg kendi sahasında 2-1 kazanmıştı.
Bir sezonda bu kadar maç oynamak garip tabi. Artık birbirilerinden sıkılacak hale geleceklerdir önümüzdeki maçlardan sonra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder