9 Haziran 2010 Çarşamba

Mourinho'yu 5 Kez Yiyen Adam

Allah'tan Beşiktaş borsaya bildirdiği 6 isim içerisinde Rafael Benitez'i söylemedi. Zira borsaya yanlış bilgilendirme yapmış olacaktı. Benitez artık Inter'de. Moratti'nin sözleriyle bugün resmi olarak da bugün açıklaması yapılacak.

Mourinho gibi bir fenomenin ardından Benitez Inter'e ne vaadedebilir. Liverpool taraftarlarını ve sempatizanlarını çıldırtsa da son 20 yıldaki en görkemli dönemini yaşattı İspanyol teknik adam liman kentinin işçi sınıfının takımına.

Benitez demek Inter açısından bir uluslararası düzeyde alınmış kupa demek aynı zamanda. Son on yıla damga vuran teknik adamlardandır Benitez son zamanlarda kimse beğenmese de. 2003-04 yıllarında Valencia ile kazanılmış bir UEFA Kupası, yine 2004-05 sezonunda Liverpool ile kazanılan masalsı Şampiyonlar Ligi referansları bu adamın. O yüzden ben bu sezon başında Liverpool'da yaptığı transfer yanlışlarına bile kızamadım İspanyol'un.

Tam Liverpool kıvamına geldi derken bu sezon başaşağı düşmesinin altında Benitez de dahil pekçok neden var aslında. Ama bu hikayenin sonu gelmişti artık ve hem Inter hem de İspanyol adına yeni bir başlangıç sözkonusu.

Tabi Benitez'in işi Mourinho'ya göre daha zor. Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve son 4-5 sezonda Serie A'yı silip süpüren bir takımı alıyor miras olarak. Bu nedenle yaptığı her işte Portekizli ile kıyaslanacak ve bu da sırtında ağır bir yük oluşturacak. Ama adil bir bakış açısıyla işi Mourinho kolay kadar değil en azından Serie A'da. Roma ciddi yatırımlar yapıyor ve bana göre önümüzdeki sezonun favorisi. Milan ve Juventus mutlaka yine potaya girecektir. Şampiyonlar Ligi'nde ise Benitez'e daha çok güveniyorum.

Eleme usulü organizasyonlarda daha stratejisini doğru kurabiliyor İspanyol. Liverpool ile sadece şampiyonluk değil final ve yarı finalde yaşadı bu kupada. Son olarak Moratti'nin bir notu oldu taraftarlarına ve futbol kamuoyuna: "Rafa Mourinho'yu Liverpool ile 5 kez alt etti".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder