28 Haziran 2010 Pazartesi

Hollanda Hakkıyla: Bu Sefer Hakem Hatası Yok

İkinci turda üçüncü günün ilk mücadelesinde tam da tahmin ettiğim gibi Hollanda Slovakya karşısında zorlandı ama turu geçen taraf oldu. Maça hızlı başlayan Portakallar Robben'in klasikleşmiş driblingi ile ceza sahasına doğru süzülüp attığı nefis şutla 1-0 öne geçtiler.

Bundan sonra da Hollanda mümkün olduğunca oyunu kontrol etmeye çalışan taraf oldu. Hamsik'li Slovakya ise ikinci yarının ortalarına kadar pek bir şey üretemese de bu dakikalarda Stoch ve hemen ardından Vittek ile öyle iki pozisyona girdikler ki işin rengi çok rahat değişebilirdi Hollanda adına.

Geri kalan bölümde ise Hollanda'nın bu sefer yüzde yüzlük iki pozisyonunu Mucha mükemmel refleks göstererek önledi. Ne yazık ki Slovakya defansının uyuduğu bir pozisyonda Kuyt'ın hareketlendiği pozisyonda kalesini hiç terketmesine gerek yokken yaptığı zamanlama hatası ile turu kaybettiren pozisyona da imza atmış oldu.

Slovakya adına temdit penaltısını gole çeviren Vittek ülke tarihine geçerken, Hollanda'da ise Sneijder turnuva boyunca sergilediği istikrarlı performansı asist ve gol ile süsleyerek yıldızını parlatmaya devam etti. Mourinho'ya saygılarını sunup Real Madrid camiasına nazire yapıyor Hollanda'lı.

Gol bölgelerinde sıkıntılı bir takım görüntüsü vermeye devam ediyor Hollanda. Bu da muhtemel bir Brezilya eşleşmesinde çeyrek finali geçebilecekler mi sorusunu fazlasıyla sorduruyor bana.

2 yorum: