16 Haziran 2010 Çarşamba

Kore Duvarı'nda Samba

Brezilya - K.Kore maçının Kore yarısahasında geçeceğini hepimiz biliyorduk. Ancak bilmediğimiz K.Kore duvarının ne zaman yıkılacağıydı. Turnuvanın en defansif takımı olan K.Kore Brezilya maçına da 5-4-1 hatta 5-5-0 ile başladı.

Brezilya bildiğimiz Brezilya. Sabırla top çeviren ve farklı varyasyonlarla rakip kaleye gitmeye çalışan bir takım. Ama fizik gücü tüm Brezilya takımlarının üzerine çıkarken teknik kapasitesi biraz daha altında. Bu durumda K.Kore defansını aşmayı 55 dakika kadar geciktirdi.

Herkes Brezilya'nın 2-1 ile kazandığı maçın onlar açısından kötü bir sınav olduğunu düşünüyor. Bense olaya pozitif tarafından bakacağım. K.Kore haricinde ne Fildişi Sahilleri ne de Portekiz aynı kapalı oyunu ortaya koymayacak. En azından daha cüretkar olacaklar. Burada Brezilya'yı bekleyen tehlike bu cüretkarlığın Fildişi Sahilleri lehine de işleyebileceği. Zira turnuvada fizik gücü en yüksek takım gibi gözüktüler bana. Öte yandan izlediğim Portekiz'in ise kolay dağılabileceğini düşünüyorum.

Dolayısıyla bir üst tura çok fazla zorlanmadan çıkacak Brezilya. Belik Fildişi Sahileri ile oynanan maç sürpriz bir sonuç getirebilir. Üst turlarda ise karşılaşacağı takımların hiçbiri bu oyun tarzının yakınından geçmiyor. Hele ki muhtemel eşleşmelerden biri olan Hollanda. Sonuçta Brezilya bu ortalama haliyle bile yarı final yapacak kapasitede.

Daha ötesine gidip gidemeyeceklerini zaman gösterecek. Mükemmel bir defans hattına sahipler. Orta sahada Kaka önderliğinde iş yapar. Her ne kadar Robinho ve Elano ideal kanatları oluşturmasalar da ve forvette Luis Fabiano en iyi dönemini geçirmese de ve alternatifi olmasa da Brezilya hala çok güçlü.

Ama dunga'nın basın toplantısında söylediği gibi "daha iyi oynamaları" gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder