27 Haziran 2010 Pazar

Buz Gibi Gol, Buz Gibi İngiltere

Almanya daha iyi başladı ve Upson ile Terry'nin uyumsuzluğunu çok iyi kullandı ilk 30 dakika boyunca.

Ve goller de bu ikilinin arkasına atılan toplarla geldi. Ne olduysa 30. dakikadan sonra oldu. Upson ile biraz da kaleci Neuer'in zamanlama hatasında kafa ile buldukları gol İngilizlere umut ışığı oldu. Bu dakikadan sonra devamlı tempo yükselten İngilizler kısa toplarla ve Almanların sol kanadından çok etkili gelmeye başladılar.

66'dan bu yana tartışılan o golün diyeti miydi bilinmez ama herkesin çok net bir şekilde gördüğünü maçın hakemleri göremedi. 66'da finaldeki şutun hala gol olup olmadığı tartışılır ama Lampard'ın şutunun çizgiyi yarım metre geçtiği gözönüne alındığında İngilizlerin elinden tur adeta alınmış oldu hakem Larrionda ve yardımcısı Espinosa tarafından.

İngiltere açısından 4-1'e bir bahane olamaz, Gerrard'ın ve Rooney'in dökülmesine, defansta Rio'suzluğun bir felakete dönüşmesine bahane bu değil asla. Ama ortada çok net birşey var ki Almanlar çok iyi gözüktükleri maçta bu gol sayılsaydı ciddi bir travma yaşayacaklardı. O travmayı yaşayan İngilizler oldu. Maç içerisinde top da onları çok sevmemiş olsa gerek ki Lampard'ın sayılmayan golü de dahil 3 topları direkten dönmüş oldu.

Ne olursa olsun İngiltere artık Dünya Kupası'nda yok. Berbat başladıkları turnuvayı berbat bir şekilde bitirdiler. Bize de Arjantin'in desteklemek düşüyor artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder