13 Haziran 2010 Pazar

İngiltere'den A.B.D'ye Green Kart

İngiltere tıpkı 2006'da şampiyon olan İtalya gibi ABD karşısındaydı Dünya Kupası'nın ilk maçında ama yine tıpkı 2006'da olduğu gibi sahadan 1-1 ile ayrılmak zorunda kaldı.

Maç boyunca 18 şutu olan Adalılar özellikle ikinci yarıda çok ciddi pozisyonlara girseler de yararlanamadılar. Aceto'nun aksine ben İngiltere'nin özellikle kanatlarını çok beğendim. Sağda Aaron Lennon ve Glen Johnson maç boyunca çok etkili bindirmeler yaptılar. Oyuna Milner'ın yerine giren Shaun Wright Philips ve arkasındaki Ashley Cole ise daha az iş üretseler de etkinsayılabilecek bir performans gösterdiler.

ABD ise her geçen gün futbolunu geliştirmeye devam ediyor. Özellikle Altidore çok zorladı İngiliz defans oyuncularını. Findley fiziğiyle dikkat çekti. Kalede Tim Howard gecenin en iyisiydi hiç kuşkusuz.

Skora bakıp aldanmamak gerekiyor yine de. Heskey kötü günündeydi, Rooney için de aynı şey geçerli ama İngilizlerin oynadığı bu akışkan ve tempolu futbolu görünce ve geride kalan maçlara bakınca Fransa ve Arjantin'den iki "level" yukarıda olduklarını çok net görebiliyorum. Şimdilik tek gözüken sorun kaleci pozisyonunda.

Hakem mi, orta hakem idare etti de ikinci yarıdaki yardımcı hakem tam bir felaketti İngiltere adına. 3-4 ofsayt bağrağı var ki hele bir tanesi iki metre içeride olan Crouch'a kalktı akıl alır gibi değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder