27 Haziran 2010 Pazar

DK İkinci Tur İlk Gün Değerlendirmesi

Dünya Kupası'nda ikinci turda ilk günün kazananları Uruguay ve Gana oldu. Benim beklediğim çeyrek final eşleşmesi ise Uruguay ve ABD idi.

Uruguay - G.Kore maçı aslında Uruguay açısında fazlasıyla kolay geçecek gibi görünüyordu Suarez'in maçın ilk bölümünde attığı golle. Zira Uruguay açısından belki de en kolayıydı geriye gömülüp Lugano'lu defans göbeğini rakip takım hücumlarına kapatmak. Özellikle de Forlan, Suarez ve Cavani  ile saldıran rakibin arkasına atılacak toplarda sürpriz koşularla farkı açabilirlerdi de ama bu pas organizasyonunu ileri üçlüye sağlayacak beyni ortaya çıkaramadı maç boyunca G.Amerikalılar.

Maça kaleci hataları damga vurdu ama G.Kore'nin attığı golde Uruguay kalecisi Muslera'nın yaptığı hata affedilir cinsten değildi. Suarez 80. dakikada attığı muhteşem gole bu hatayı affettiren isim oldu takımı adına. Turnuva ile birlikte Uruguay'lı futbolcular değerlerini artırırken buradan en karlı çıkan isim olacak gözüküyor Suarez. Artık Ajax ve Hollanda ligine sığmayacak bir kıvama geldi oynadığı oyunla. İtalya veya İspanya'da izlememiz an meselesi olsa gerek. Fenerbahçe'nin de Lugano'yu nasıl elinde tutacağını düşünmesi gerekiyor.

Günün ikinci maçında ise ABD ilk tur grup maçlarında Slovenya ve Cezayir maçlarının ikinci yarısında sergilediği üst düzey eforun diyetini aynı performansı Gana maçının ikinci yarısında da sergileyince ödemek zorunda kaldı. ABD gerek takım kurgusu, gerek oyun planı gerekse futbolcu kalitesi olarak Gana'nın önündeydi bana göre.

Oyunda da özellikle ikinci yarıda oyuna giren Feilhaber ve 31. dakikada oyunda ciddi bir şekilde aksayan Clark'ın yerine dahil olan Edu'nun katkısıyla büyük üstünlük de sağladılar. Gana'yı ABD'nin elinden alan ise tanıdık bir isim Kingston oldu. Maç boyunca Türkiye'deki performansına dem vurulan Afrikalı kaleci yan toplarda da ciddi bir hata yapmayınca takım arkadaşı Asomoah Gyan ile birlikte maça damgasını vurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder