20 Ağustos 2010 Cuma

Jenerik Adam Gitti

Kezman ile birlikte geldiğinde ben bu adam Kezman'dan daha faydalı olacak dediğimde çevremedeki herkes dalga geçiyordu benimle. Deivid De Souza o sezon zaman zaman parlasa da bir sonraki sezon haklı çıkardı beni. Sonrası malum sakatlıklar ve kadroda pek göremediğimiz bir Deivid de Souza.

Fenerbahçe'deki Brezilya ekolünün önemli temsilcilerindendi. Roberto Carlos'la birlikte Galatasaray maçında attığı golden sonra yaptığı yengeç dansı unutulmazları arasına girdi. Inter'e Alex'in muhteşem asistinde attığı gol yılın en güzel golüydü. Ve uzun yıllar jeneriklerde kalacak tıpkı Prekazi'nin Monaco'ya attığı gol gibi. Cuducini kalecilik hayatında yediği en güzel gollerden biri Deivid'in şutuyla geldi. Ama en unutulmazı 3-1 giden maçta Sevilla kalesine adeta iteleyerek bıraktığı, o topu itelerken tüm Fenerbahçeli'lerin de koltuklarında ayaklarının önündeki sephayı iteledikleri gol olsa gerek. Bu golle maçı penaltılara götürüp Fenerbahçe tarihindeki en büyük Avrupa Kupaları başarısına yelken açtırdı takımı. O yıl kadroda yeralan hiçbir futbolcu unutulmayacaktır ki bunların en başında gelen isimlerdendir Deivid..

Herhalde onun için söylenecek söz de bu olsa gerek. Jenerik bir adamdı, Fenerbahçe'nin iyi günlerinde genelde başrolde yeralmasını bildi ama asla star kaprisi yapmadı. Fenebahçe'deki misyonunu o da tamamlamıştı ve kendisi için de çok iyi oldu Flamengo transferi.

3 yorum:

  1. chelsea maçında kalede cehc yoktu, cudicini vardı

    YanıtlaSil
  2. Deivid de Souza ,Fenerbahçe ve kendi Türkiye kariyerinin kader taşı Manisaspor'a attığı 3 gol ile belirlemişti.O maçta gelen hatt-rick Brezilyalı oyuncu'nun istediği zamanı ona kazandırmıştı. İkinci sezon zaten Deivid'in futbol kariyerine Santos'ta Robinho ile birlikte yaşadığı şampiyonluk sonrası en unutulmaz sezon olarak geçen Champions League History oldu. Deivid ülkemizde tüm futbolseverlerin unutmayacağı , önemli izler bırakan oyuncular zincirinin halkası olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Deivid de Souza ,Fenerbahçe ve kendi Türkiye kariyerinin kader taşı Manisaspor'a attığı 3 gol ile belirlemişti.O maçta gelen hatt-rick Brezilyalı oyuncu'nun istediği zamanı ona kazandırmıştı. İkinci sezon zaten Deivid'in futbol kariyerine Santos'ta Robinho ile birlikte yaşadığı şampiyonluk sonrası en unutulmaz sezon olarak geçen Champions League History oldu. Deivid ülkemizde tüm futbolseverlerin unutmayacağı , önemli izler bırakan oyuncular zincirinin halkası olmuştur.

    YanıtlaSil