20 Ağustos 2010 Cuma

İyi, Kötü ve Çirkin






















Dün geceki Avrupa Ligi macerası herhalde bu üç kelimeyle özetlenebilir. İyi olan izleyemediğim maçta aldığı sonuçla ve kalede parlayan Onur'uyla Trabzonspor'du. Ne olursa olsun Gerrard'sız da olsa Anfield Road'tan 1-0 ile çıkmak Trabzonspor'un Şenol Güneş ile iyi yolda olduğunu gösterir.

Gecenin kötüsü ise Galatasaray'dı. Ve kötülerin başında sezon başından beri vasatın çok altında kalan Ali Turan vardı. Galatasaray ilk 45 dakika hiçbir şey yapmadığı karşılaşmada golleri de adeta bağıra bağıra yedi. Kuzmanov'un bindirmelerinde Ali Turan bir figüran gibiydi. Tıpkı daha önceki maçlarda rakip takımda o kanadı kullanan oyuncuların karşısında da figüran olduğu gibi.

Mehmed Batdal'ı kurtlar sofrasına atmak ne kadar doğru bilemiyorum ama Milan Baros eğer oynayabilecek durumda ise banko oynar. İkinci yarıdaki Harry Kewell- Milan Baros yapımı goller usta işiydi. Eğer ilk yarıda bu düzende başlamış olsalardı daha farklı bir skor gelebilirdi Galatasaray adına ancak böyle başlamamak Galatasaray'ın saha içi akordunu tamamen bozdu, seyircinin de telleri attı.

Fenerbahçe adına iyi sonuç gibi görünse de 1-0 çok sevimsiz hatta çirkin bir skor. Zira kendi sahanızda gol yemeden 2 gol atma yükümlülüğünü getiriyor ki bu da Fenerbahçe'nin son sezonlardaki eleme maçlarına baktığımızda altından kalkabileceği bir durum değil pek.

Maçı berabere de bitirebilirdi sarı larcivertliler ancak bazen öyle garip pozisyonlar verdiler ki, PAOK bu pozisyonları değerlendirebilse turu Selanik'te bırakmış olacaklardı. Fenerbahçe'yi genelde iyi bulmama rağmen ikinci yarıda rakibi karşısında bir fazla adamla beraberliği yakalayamamasını pek kabulenemedim. Aykut Hoca'nın tüm değişikliklerini beğendim ama klişe forveti ikileme yolu basında çokça takdir görse ve hatta geç kalınmış bir hareket olarak değerlendirildiği halde bana gereksiz geldi. Yine kimsenin beğen mediği Selçuk'un özellikle rakibin ekik kaldığı bu dönemde saha içerisinde daha fazla katkı vereceğine inananlardanım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder