15 Ağustos 2010 Pazar

Geri Döndüler

Sivasspor'un geri dönüşünün mü yoksa Galatasaray'ın bu sezon çöküşünün mü başlangıcı bilemem, zaten bunu söylemek için de çok erken. Ama Galatasaray da ciddi birkaç sorundan bahsetmek ve Sivasspor'daki iyileri yazmak için değil.

Galatasaray taraftarı o zamanında epey küfrettiği Sabri'yi çok arar. Ali Turan daha Dostluk Kupası'nda Santos karşısında yerlerde sürünerek bu takımın oyuncusu olamayacağını göstermişti ama Sivasspor maçı ile tescilledi. Kendi görev alanında yaptığı hatalara bir de Aykut'un da kımıldamadığı son dakika yan topunda rakibi Zita'nın 2 metre uzağında kalarak bir yenisini eklemesi maçı beraberliğe getirdi.

Baros dönmeden genç Mehmet Batdal ile bir yere kadar. Rijkaard ta bunun farkında olsa gerek ki onu ilk onbirde başlatmadı. Çok yetenekli bir oyuncu ama zaman ihtiyacı var. Bu sezon bolca şans bulmalı ve mümkünse Baros ile oynamalı. Ama tek başına takımın yükünü taşıyamaz. Yine mevcut kadroda gole en yakın ismin Kewell olması problem. Çünkü herkes biliyor ki Kewell 20 maç oynayacak yine bu sezon bilemedin 25. Ve Kewell'dan santrafor yaratmak da ayrı bir problem.

Sivasspor'a gelince Ceyhun mükemmel döndü Süper Lig'e. Mehmet Yıldız sakatlığı sonrası bu sezon çok iyi form tutmuş ve Sivasspor'u yine sırtlayacak. Golü atan Chan Yılmaz oyun içerisinde de oldukça etkiliydi. Bu Sivasspor yine ilk beşe oynayacak gibi gözüküyor.

 Hakemi yerden yere vuranlar da olacaktır elbet ama ben Dünya Kupası sonrasında bu sezon pek hakemlere saldırmamaya karar verdim. Zaten penaltı pozisyonları çokça tartışılır ve Emre Çolak'ın düşürülmesi dışında hiçbirine penaltı diyemiyorum. O pozisyonda da yan hakem müdahil olmalıydı.

Sezon Galatasaray adına sıkıntılı başladı. Ama geçen sezona fırtına gibi girmişlerdi. Bu yüzden ligin neler getireceğini bilemeyiz. Sadece şu an ki görüntü ile ilk beş şansı bile yokdemek yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder