29 Ağustos 2010 Pazar

Ibra Milano'ya Döndü

Ibrakadabra'nın İspanya macerası kısa sürdü ve bir başka Milano takımı AC Milan ile 4 yıllık anlaşmaya vardı. Bosna asıllı İsveç'li futbolcu. Zlatan Ibrahimovic karşılığında dört yıl için ödenecek bonservis bedeli 24 milyon euro. İlk yıl kiralık olarak oynayacak ancak satın alma opsiyonu sezon sonunda Milano ekibinde.

Prosedürel olarak Pazartesi sağlık kontolü gerçekleştirildikten sonra sözleşme imzalanmış olacak. Şimdi İtalyan medyası daha bir gaz verecek hiç kuşkusuz Inter karşısında AC Milan'a. Son dönemlerde bir İtalyan takımının flaş transfer yapmasını özlemiştik ama öte yandan Barca açısından baktığımızda büyük takas fiyasko oldu diyebiliriz. Zira Ibrahimovic için Eto'o+45 milyon euro ödemişti İspanyollar (Hleb düzeltmesi için teşekkürler). Bedeli bence ağır oldu. Satınalma opsiyonunu kullandıklarında Barca'nın kasasına girecek 24 milyon euro onu transfer ettikleri bedelin çok gerisinde kalacak.

Üstelik Kaka ve Ronaldo transferlerine karşı hamlesiydi Ibra Barcelona'nın. Tabi şimdi ellerinde çok daha iyisi var bana göre de. Ibra Barcelona'ya pek birşey katamadı ama İtalya performansı gayet iyiydi. Bu nedenle Milan'a çok şey katabilir.

İlginç olan Eto'o ile Milano derbisinde karşı karşıya gelecek olmaları tabi. "Milano'ya Şampiyonlar Ligi'ni ve herşeyi kazanmak için geliyorum" demiş ama zor.

1 yorum:

  1. Ibrahimovic, Inter'den Eto'o + 46 milyonluk bir bedelle gelmişti yanılmıyorsam. Bu transferde Hleb kullanılmadı, zira Hleb hala Barcelona'nın oyuncusu.

    YanıtlaSil