29 Temmuz 2010 Perşembe

Genç Oğlanlar Çok Zorladı

Fenerbahçe için hazır olması gereken esas sınav Young Boys maçıydı. Ama dün akşam gösterdi ki Fenerbahçe hazır değil. Takımda çok eksik var olduğunu kabul ederek eleştirmek de fayda var. Bir kere Gökhan Gönül ve Lugano gelecek bu defans hattına. Orta sahada Mehmet Topuz ve Özer alternatifleri de kadro derinliğini artıracak. Ve de mutlaka bir forvet takviyesi olacak.

Bu da ilk onbirin %35'i demek kabaca. Ama şu an ki görüntüde Fenerbahçe için en ciddi sıkıntı güçsüz olması. Tabi ki Young Boys'un daha erken hazırlıklara başladığını gözardı edemeyiz. Dün akşam Degen ve Sutter ikilisinin Fenerbahçe'nin sol kanadını paramparça etmesi de her zaman olacak birşey değil. Ama kabul edilemez olan Fenerbahçe'nin bir Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına hazır olması gerektiği kadar bile hazır olamayışı. Degen'in hiç bir koşusuna karşılık veremediler. Alanı daraltmak bir yana geniş alanlar bıraktılar rakibe. Ve Colin Kazım... Yine yaptı yapacağını. Yeteneklerini hiç tartışmam ama gram futbol aklı olmayan bir oyuncu Kazım. O da olsa zaten Fenerbahçe'de oynamazdı.

Üzerine çok konuşulacak birşey yoktur. Fenerbahçe adına günün iyileri Volkan ve Stoch idi. O Stoch takıma çok şey katacaktır kuşku yok. Ama herşeyden önce takımın fizik olarak hazır hale gelmesi gerekiyor. Aksi halde Genç Oğlanlar'la İstanbul'da da başedemezler 2-2'ye rağmen.

1 yorum: