12 Temmuz 2010 Pazartesi

2010 Dünya Kupası'nın En İyi Onbiri

Macarların altın kadrosunu koyduk fotograf olarak ama yazımızın konusu bu Dünya Kupası'nın altın onbiri. Klasiktir her organizasyon sonrası yapılır ki burada yeralan isimler de benim Dünya Kupası onbirimdir. Klasik bir 4-4-2 olarak kabul edebilirsiniz bu onbiri.

Kaleci:
Casillas açık ara bu pozisyonda tek geçilir. Yaptığı hayati kurtarışlar bir yana sırf Hollanda maçı sonrası canlı yayında röportajda Sara'yı öpüşü bile bu listede yeralması için yeterli nedendir.

Defans:
Sağında Ramos, solunda ise Lahm (sağa niye koymadın diye hiç tartışmayalım, iki ayağını da kullanabilen Alman'ın ne sırf bu yüzden ismini çizmeye elimiz varmaz, ne de bu performansını solda koyamayacağı anlamına gelir) turnuva boyunca oyunun her iki yönüne kattıkları değerle ilk onbire girmeye hak kazandılar. Göbeğe de Puyol'un yanına Friedrich yakışır gibime geliyor.

Orta Saha:
Hiç kuşku yok ki Xavi ve Iniesta'sız bir orta saha düşünülemez. Kanatlara ise Robben ile birlikte Thomas Müller'i koyduk mu orta sahanın da hakkını vermiş oluruz.

Forvet: Forlan ve David Villa isimlerini yazdığımızda karşımıza kusursuz onbir çıkıyor.

Klose, Mesut Özil, Van Bommel, Sneijder, Pique, Lugano, Gyan, Neuer, Vittek, Dempsey benim nazarımda başarılı bir turnuva geçirerek bu kadroyu zorlayabilecek isimler oldular.

1 yorum:

  1. Schwiensteiger (yanlış yazdık garanti) unutulmuş sanki :)
    benim nazarımda 11 e direk girer turnuva performansı ile, gerçi kimin yerine girer o ayrı konu ama :)

    YanıtlaSil