21 Temmuz 2010 Çarşamba

4-2-3-?

Fenerbahçe Alex'ten vazgeçmiyorsa ki mümkünatı yoktur bana göre, bu durumda 2010-11 sezonunda oynayacağı oyun düzeni de 4-2-3-1'dir. Stoch'tan sonra Dia transferi göstermektedir ki bu takım bir de çok hızlı çıkabilen forvete ihtiyaç duymaktadır.

Dia ne diye alınmıştırın cevabı defans hattı ile hücum hattının birbirine çok yakın oynadığı ancak top kapıldığı andan itibaren rakip kalenin önünde bitebilecek iki adamla bu oyunu oynamak istediğinizdir. Mevcut defasn hattı çokça ileriye çıkabilecek bir yapıda olmadığından defansı da haliyle geride kuracaksınız. Dolayısıyla hücum hattı ile mesafeyi kısaltmak adına onları da yarı sahanıza iyice çekmeniz gerekiyor.

Rakip kaleyle uzayan mesafede yapabileceğiniz tek şey Alex gibi bir adamın dikine hızlı koşular yapabilen ve driblingi iyi iki kanat adamıyla takımı hücuma kaldırmak. Cevabı bulunamayan şey ise bu takımın 1'inin kim olacağı. Güiza rakibin arkasına yaptığı koşular itibariyle iyi bir alternatif gibi gözükebilir, keza Semih de. Ama bir de Stoch ve Dia'nın hızına ayak uydurabilecek forvete ihtiyacınız var ki bu adamın aynı zamanda hareket halinde iken kafayla veya ayakla tek vuruşunun mükemmel olması gerekiyor.

Fenerbahçe'nin yeni oyun yapısında bir sorun göze çarpıyor bu durumda. Turkcell Süper Lig gitgide Serie A kıvamına gelirken sizin o meşhur Rijkaard için geçen sene sıkça söylenen B planınız var mı? A planı yeteri kadar iyiyse B planına gerek olmayabilir. Ama A planı Turkcell Süper Lig için derbiler haricinde birkaç Anadolu takımıyla oynanacak maçlarda işlerken özellikle ligin ikinci yarısında daha da sertleşecek ve kapanacak düşme tehlikesi yaşayan takımlar karşısında elinizde patlayabilir.

Geleceği olan futbolculara yatırım iyidir sonuçları kestirilememekle birlikte. Peki hedeflere ne derece götürür. Üç senede üç şampiyonluk gelir mi? Çok önemli değil aşı tutsun yeter. Ama şu an yapılan iş vaadedilen ve söylenenle pek alakalı değil. Bu yüzden Fenerbahçe 2010-11 sezonunda ligde 4-2-3 olur da 1 olur mu soru işareti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder