18 Temmuz 2010 Pazar

Genetik Sorun

Hazırlık dönemi ölçü değildir bir klişeden çok daha ötesidir, tam anlamıyla bir gerçekliktir. Ve bir takımın asıl performansını ancak yedinci ya da sekizinci haftadan itibaren görebiliriz. Bu anlamda 5-2'lik Köln ve 2-0'lık AZ Alkmaar mağlubiyetleri anlaşılır.

Ancak geçen sene Bursaspor'un yükselişini hesaplayamadığını mazaret gösterip şampiyonluğun kaçmasına bahane olarak öne sürenler bu yıl takım içerisindeki eksiklikleri halen giderememiş olmayı nasıl açıklarlar bilemiyorum. Çok ciddi eksikleri de yoktur takımın ancak rakip takımların hamleleri gözönüne alındığında bu takıma iyi bir forvet oyuncusu şart olmuştur. Semih'in durumu ortadadır bir kere tadı kaçırılmıştır. Güiza olayı evlere şenlik bir vakadır. Ve Gökhan Ünal'ın takıma katkısı soru işaretleri ile doludur. Ama sorun forvet oyuncusunun ötesindedir.

Aykut Kocaman'ın tespiti de yerindedir aslında, mesele transfer değil, zihniyettir. Ancak zihniyetin değişmesi için takıma Tuncay gibi savaşçı ve takım mağlupken dahi ateşleyici güç olacak isimlere ihtiyaç vardır. Bundan birkaç sezon önce Tuncay gittiğinde Fenerbahçe büyük bir futbolcudan öte ruhunu kaybetti diye yazdığımı hatırlıyorum. Bu ruhu sahada temsil eden tek oyuncu Lugano olmayınca defansın ne hale gelebileceğini de Köln maçı apaçık ortaya koydu.

Fenerbahçe 1. Daum döneminden bugüne Tuncay, Aurelio, Appiah gibi savaşçı ruhu göz göre göre kaybettiği için hala Aykut'un sahada istediği takım olmak da zorlanıyor. Diğer bir deyişle rölanti oynamaya o kadar alıştılar ki bu alışkanlık genlerine işledi. Ve bu noktada takımın ihtiyacı olan şey de Galatasaray'ın transfer ettiği Cana gibi, Dünya Kupası'nda izlediğimiz Asamoah Gyan gibi adamlar.

Geç değil ama Fenerbahçe yönetimi her sene olduğu gibi geç kalmaya meyilli. Transferin son gününde yeni Kezman'lar, Güiza'lar, Maldonado'lar gelirse kimse şaşırmasın.

2 yorum:

  1. Ya defans resmen bağırıyor ben bitiğim diye bu adamlar halen neyi bekliyorlar çok merak ediyorum.Dünya Kupasından sonra açıklayacaz dediler halen ses yok..Gene yıllardır yaptıkları gibi transferin bitimine saatler kala alırlar bi brezilyalı tamamdır.

    YanıtlaSil
  2. Gyan'ı nedense hiç sevemedim. Gelirse, umarım yanılan ben olurum.

    YanıtlaSil