6 Aralık 2009 Pazar

Sivas-Kayseri Hattı


Geçtiğimiz iki sezonda Sivasspor'un ve son dört beş sezondur belirli bir kaliteyi tutturup bu sezon patlama yapan Kayserispor'un başarılarının sırrını açıklamak için sayfalarca yazı yazılabilir. Komşu iki il olmaları değil bu ama her iki takımın çok çarpıcı iki ortak özelliği var.

Birincisi kulüp yönetimi ile ilgili. Bu sezona kadar oldukça istikrarlı bir şekilde yönetilen Sivasspor ile bu istikrarı bir kulüp politikasına dönüştürme becerisini sağlamış Kayserispor bu alanda Sivasspor'un istikrardan şaşmış olması dışında benzeşiyorlar.

İkincisi ise hücum alanında Mehmet Yıldız ve Makukula'nın benzer işlevsellikte olmaları. Biri bu sezon yok ve Sivasspor'un durumu ortada, diğeri geçtiğimiz sezonlarda yoktu ve Kayserispor hep zirvenin takipçisi başaltı takım oldu.

Bugün ise kaç sezondur hücumda topu saklayan, indiren, dağıtan, gol atan bir ayağa sahip olabilmenin semeresini yaşıyor Kayserispor. En az istikrarlı yönetim kadar önemli bir transferin takımın oyun çehresine getirdiği karakter.

Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'dan kazanılan paraların da ne kadar doğru bir şekilde kullanıldığı ortaya çıkıyor. Bir başka deyişle Gökhan'ı ve Topuz'u satanlar şampiyonluğu satmadılar, hatta çok zor olsa da belki satın aldılar.

1 yorum:

  1. Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

    YanıtlaSil