27 Aralık 2009 Pazar

Fenerbahçe Raulsuz Olmaz


Real Madrid'i nasıl Raulsuz düşünemiyorsam, Semih'in olmadığı bir Fenerbahçe'yi de düşünemiyorum. O Raul ki Ronaldo'dan Van Nistelroy'a birçok dünya çapında forvet oyuncusunun gelip geçtiği Real Madrid'te kulübün simgesi olmayı başarmıştır.

Bu sabah gazeteleri açtığımda Huntelaar'ın Fenerbahçe'ye transfer haberi, altında da Semih'in kendisine kulüp aradığı yazıyordu. Bu yıl formsuzluk ve sakatlıklarla boğuşan bir adamı bu kadar kolay gözden çıkaran Fenerbahçe yönetimi ve teknik adam kadrosu hangi akla hizmetle kendi Raul'unu yıllardır baş tacı edemez hala aklım almıyor.

Daha önce de yazmıştım birkaç kere, Semih gitmelidir çünkü ne spor kamuoyu, ne Fenerbahçe Spor Kulübü ne de taraftarları bu adama hakettiği değeri vermemektedir. Aziz Pierre bir kenara, ne Nobre, ne Anelka, ne Kezman, ne de Güiza bu kulübe Semih'in verdiklerinin yarısını verememişken hala forvet arayıp kendisini üçüncü plana itmek fazlasıyla kör olmak demektir bir futbol kulübü adına.

Daha da vahim olan bir kulübü yönetenlerin başarıya giden yolu isim yapmış bir forvet oyuncusu almaya endekslemeleridir. Zira Semih'i göremememnin başka izahı olamaz. Sarı larcivertli formayı giydiği günden bu yana kendisini sürekli geliştiren, çok farklı gol silahlarına sahip olan (bakınız MTK'ya uzaktan attığı gol ile Almanya'ya Euro 2008'de attığı gol), dribling yapmayı bile 24-25 yaşında öğrenebilen ve bu özelliği ile bana göre öğrenmeye en açık Türk futbolcusu olan "Genç" Semih eğer Huntelaar ya da bir başkası gelecekse kesinlikle gitmelidir.

Fenerbahçe hala kendi değerlerine sahip çıkmayı öğrenemediyse bunu ne Semih ne de benim gibi düşünenler öğretebilir. Semih'i yedek kulübesinde oturtup Kezman'ı sahada tutarak kaç şampiyonluk kaçmıştır hesap edilemiyorsa bu sorun üzerine bir kitap yazılabilir.

Eğer Avrupa'da kendine uygun bir kulüp ve onu anlayan bir teknik adam bulabilirse Semih'in çok başarılı olacağını düşünenlerdenim. Bu anlamda da bence adresi Bundesliga olabilir.

Semih Avrupa'da başarılı olabilir de Fenerbahçe Raulsuz olabilir mi orada ciddi soru işaretlerim var.

6 yorum:

  1. sizde haklısınız, fenerde olsa olsa semih raul olur. efsane çıkarmak herkese nasip olmaz

    YanıtlaSil
  2. insallah galatasaraya gelecek seneye.

    YanıtlaSil
  3. Eğer raul olmak kriteri bir takımda yıllarca kadroda olmaksa Kemal Arslan'da Fenerbahçe'nin Raul'u olma hakkını kılpayı kaçırdı.Yazıya katılmıyorum,Raul olmak o kadar kolay değil kıyaslama hatalı olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Fenerbahçe'nin Semih'in değerini bilmediği doğrudur fakat Semih'i Raul'a benzetmek yanlıştır. Raul'un başarılıları yanında Semih'in yaptıkları hiçbir şeydir. Raul 17 yaşında A takımda oynayan en genç oyuncu iken Semih bu yaşında hala Fenerbahçe'de takıma giremiyor. Yukarıdaki yoruma katılıyorum, takımda uzun süre kalınca Raul olunmuyor ve ayrıca Semih yarın gitse iki sene sonra zor hatırlarız eski maçların görüntüleri olmazsa...

    YanıtlaSil
  5. semih raul olma potansiyeline sahip bir futbolcudur. oynatılmaması da onun sorunu değil, fenerbahçenin sorunu. eğer hoijdonktan sonra devamlı oynatılıyor olsaydı bugün evsanevi bir golcüsü olurdu fenerbahçenin. dakika başına attığı gol istatistiğine yaklaşabilecek oyuncu var mı bilmiyorum. kulübeden gelip gol kralı olmuş bir adamdan bahsediyoruz.semih raul değildir bu gidişle de olamaz ama sorun fenerbahçenin traulu olma potansiyelindeki bir adamın harcanmasıdır

    YanıtlaSil