17 Aralık 2009 Perşembe

Kazım'a Ne Lazım


Bir şans oyunundan 250.000 £ çıksa yapacağınız en iyi yatırım ne olur? İş kurmak mı, ev almak mı, bazı değerli kağıtların alımı mı, banka mı nedir? Yoksa altın mı alırsınız?

Bir Brighton & Hove Albion taraftarı Coca Cola'dan kazandığı 250.000 £ ile gidip Colin Kazım'ı aldı herkesin bildiği üzere. O Colin Kazım'ın bugün geldiği nokta gözönüne alındığında ilk paragrafta saydığım tüm yatırım araçlarından daha karlı bir iş Colin Kazım'ın bonservisini almak. Bugün bonservisi halen bu taraftarın elinde olsaydı yatırdığı parayı rahatlıkla 10'a katlamış olacaktı.

Yatırım getirisi kadar riskli de aslında. Son dönemlerde Kazım'ın seks partileri, şike suçlamaları, düzensiz hayatı öncesinde zaten kimlik bunalımı yaşayan genç bir adamı fazlasıyla yıpratacak konular. Gerçi Kazım geniş adam ama ne kadar geniş olursanız olun konu gitgide mide bulandırıcı bir hale dönüştü. Şu günlerde şike ile ilgili Kazım'ın ilgisi olmadığı yönünde haberler çıkıyor ama bir kere malzeme yakalandı mı onu sonuna kadar kullanıp sineğin suyunu çıkarmakta usta olan basınımız daha bu defteri bir iki sene daha açacaktır hiç kuşkunuz olmasın.

Bugün Kazım yatırımcısından daha çok para kazanıyor muhtemelen. Ama eğer yatırımcısı ben olsaydım ve 250.000 £ parayı bugün ona katlamış olsaydım Kazım'dan çok daha mutlu bir hayatım olurdu.

Kazım olmak istemezdim her türlü şaşasına rağmen, ama yatırımcısı olmak isterdim. Kazım olduğunuzda dışlanırsınız, yatırımcısı iseniz bu size prestij sağlar. Dışlandığı için Kazım'ı hep Anelka'ya benzetirim. Hem oyun stilini, hem de ruh halini. Anelka'nın bonservisi elinizde olsaydı o belki dünyada yatırımcısına en çok para kazandıran oyuncuların başında olacaktı. Kazım için bu senaryo şimdilik daha uzak ancak Kazım'ı gördükçe Anelka'yı görüyorum nedense.

Ve Anelka'nın bir türlü yürümeyen Fenerbahçe evliliğini. Colin Kazım ve Fenerbahçe ilişkisi de yürümeyecek. Kazım'ın mutlu olacağı yer değil Türkiye ve Fenerbahçe. Belki o da ilerleyen futbol hayatında Anelka gibi mutluluğu bir başka İngiliz kulübünde bulacak ama Türkiye'de değil.

O yüzden hem Fenerbahçe'ye hem de Kazım'a lazım olan şey tez elden karlı bir ayrılık. On katı kazançla değil ama ona ödenen bonservisin altına inmeyen bir anlaşma ile. Çünkü yürümeyecek. Yürütebilirlerse iki tarafı da tebrik eden bir yazı borcum olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder