28 Aralık 2009 Pazartesi

Önümüzdeki On Yılda Türk Futbolunda Görmek İstemediklerimiz



Melih Gökçek ve aile fertleri:İster asil başkan olsun ister onursal başkan olsun Ankara futbol takımlarını getirdikleri nokta itibariyle, Ankaraspor'u harcayıp, yılların Ankaragücü'nü AnkaraGökçekspor'a çevirdikleri için.

Haluk Ulusoy: Türk futbolunu kaosun içine sokarak, kanunsuzluğun kanun olduğu bir düzende her türlü yönetmeliği kendisine göre yorumlayıp Türk futbol takımlarının altını dinamitlediği ve Şenes Erzik'ten gelen mirası yiyip bitirdiği için.

Yıldırım Demirören: .....(Bakınız blog arşivi)

Aziz Yıldırım: Başkanlığının ilk dönemlerinde yaptığı olumlu işlere rağmen son 3 yılında yönetimsel başarısızlığı saklamak adına Türk futbolunda terör estirip, Fenerbahçe gibi bir camiayı hala tek adam yönetimine mahkum ettiği için.

Ahmet Çakar: Ve nezdinde diğer hakem yorumcuları yorumları ile Türk futboluna hiç birşey katamadıkları, genç hakemlerin üzerinde Demokles'in kılıcı gibi durdukları, bırakın hakem kararlarını yorumlamak artık teknikve taktik analizlere girebilme cüretine sahip oldukları için.

Hıncal Uluç: Son on senedir, hayır son yirmi hatta otuz senedir korkak Rijkaard, Lucescu, Daum, Denizli, Ersun, Fatih'ten öteye geçmeyen yorumları ve Türk futbolunda bu söylemleri ile otorite muamelesi gördüğü için.

Youla: Senelerdir o takım bu takım dolaşıp Türk futbol takımlarının ekmeğini yiyip ondan sonra Rıza Çalımbay gibi bir adamın arkasından atıp tutabildiği için.

Lucescu: İyi teknik adamlığı bir kenara üç büyüklerde ne zaman teknik adam değişikliği gündeme gelse adı ilk sıraya yazıldığı için. Yoksa teknik adamlığına lafımız yok...

Daum: Dön dolaş ülkeye gelip durduğu ve artık yüzü eskidiği için. Onun da teknik adamlığına lafım yok...

Fatih Terim: Milli takımda ve Galatasaray'da yaptıklarını başımın üstünde tutarak yine de tıpkı Lucescu gibi her yıl tekrar hem Milli Takım'ın hem de Galatasaray'ın başına getirilme çabaları için. Fatih hocam gitsin Avrupa'da çalışsın artık...

Geri kafalı, çağdışı yöneticilerin hepsi: O kadar çok isim var ki yazmakla bitmez. siz onların kimler olduğunu biliyorsunuz. Üç ayda bir teknik adam değiştiren, bırakın kulüp bütçesini kendi evinin bütçesini yapamayacak, parayla başarıyı satın alabileceğini zanneden yöneticilerden bahsediyorum. Türk futboluna zarar verdikleri için.

Tribün teröristleri: Tribüne gelerek toplumu, futbolu kirlettikleri ve hayatta hiçbir şey olamadıklarından orada kendilerini tatmin ettikleri için.

Okuduğumuzu Anladık mı?

Bu bölüm ilkokul yıllarımda ki Türkçe derslerinden aklımda kaldı. Listedeki bazı isimler Türk futbolundan temizlenmesi gerekenler. Bazıları ise yerlerine yeni isimler üretilmesi gerekenler. Hangileri olduğunu yorumlara yazabilirsiniz.

3 yorum:

  1. youla & riza calimbay konusunda hangisinin dogru, hangisinin yanlis soyledigini bilemedigimiz halde neden hesap youla'ya cikiyor?

    sen bana bunun cevabini ver :)

    YanıtlaSil
  2. güiza'ya ek kezman da olur.

    zanardi rıza hoca alın teriyle para kazanan vaktiyle rıdvana kucak açmış bir ailenin çocuğudur, yalan söylemez. rıza hoca çok iyi muz orta yapar ayrıca youla da adam değil:-)

    YanıtlaSil