20 Aralık 2009 Pazar

Avrupa Ligi'nde Eşleşmeler


Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi, biz de duvara tosladık biraz sanki. Kuraların çekildiği gün iş nedeniyle Adana'da olduğum için yorum da giremedim pek.

Gerek Lille gerekse Atletico Madrid şu an Fenerbahçe ve Galatasaray'ın oynadığı oyuna baktığımda şanslı olan taraflar gözüküyorlar. Ancak ne Lille birinci sınıf bir Fransız takımı ne de Atletico Madrid kağıt üzerinde yazan kadronun takımı.

İkinci tur maçlarında bol gollü karşılaşmalar izleyeceğimiz aşikar. Bunda Lille'in gole dönük bir takım olması kadar, diğer eşleşmede Galatasaray'ın da fazlasıyla defansif olarak güven vermeyen yapısı etken olacak.


Lille karşısında herkes Fenerbahçe'nin ara transferde ne yapacağını bekliyor. Böyle bir beklenti olunca da insan ister istemez vay halimize diye düşünüyor. Öte yandan Liverpool'un karşısına çıkma hesapları yapılıyor da ben Unirea'nın o eşleşmede hiç de azımsanmayacak kadar şansı olduğunu düşünüyorum. Burada ilginç bir nokta var o da eğer Lille'i geçerse vaktiyle Dan Petrescu'yu Fenerbahçe'ye getiren basınımız ve Tahsin Kaya'nın yapamadığını UEFA'nın başarmış olması olacak. Unirea'nın teknik direktörü futbolculuk yıllarında gelemediği Şükrü Saraçoğlu çimlerine Livepool'u elerlerse ve Fenerbahçe'nin de Lille'i geçmesi durumunda ayak basacak.

Diğer bir entersan durum da İki takımımızın da turu geçmeleri durumunda olası bir İstanbul- Liverpool çarpışması. Liverpool şehrinin diğer takımı Everton'un Sporting'i, Rafa'nın öğrencilerinin de Unirea'yı geçmeleri durumunda İngiliz ve Türk basınına müthiş malzeme çıkaracak eşleşmeler izleyeceğiz.

Bu kupada iki takım da ilerlemek istiyorlarsa elbet ilerleyen turlarda sıkı takımlarla eşleşeceklerdi. Bunun ikinci turda başlarına gelmesi aslında bu kupada neler yapabileceklerini de net bir şekilde ortaya koyacak. Yazının başında da belirttiğim gibi ben pek ümitli değilim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder