5 Mart 2009 Perşembe

Rüya Takımlar - Real Madrid

Independent gazetesinde kulüpler düzeyinde devler olarak adlandırdığımız Real Madrid, Liverpool, AC Milan gibi takımların gelmiş geçmiş en iyi onbirleri belirleniyor. İşte Real Madrid'in tarihinin gelmiş geçmiş en iyileri:
Kaleci: Iker Casillas

Paco Buyo'dan kaleyi devralmasında günümüze kadar halen Real Madrid kalesinin güvenliği ondan sorulmaktadır. La Liga'da 4 şampiyonluk, iki Şampiyonlar Ligi kupası ve kaptan olduğu İspanya Milli Takımı ile kazanışmış Avrupa Şampiyonluğu oldukça başarılı bir özgeçmiş oluşturuyor. Kaleye ilk geçtiği sezon yediği goller gözümüzün önüne geldiğinde ve Real Madrid'in ondaki ısrarı dikkate alınınca bir futbolcunun nasıl kazanıldığı örneğini görüyoruz. O gün arkasında durulmasaydı bugün dünyanın en iyi beş kalecisinden biri Casillas olmayacaktı. Henüz 27 yaşında ve Buyo'dan Real Madrid formasıyla en çok oynayan kaleci ünvanını daha şimdiden devraldı.

Sağbek: Miguel Chendo

Onu 1977'den 1988'e kadar 11 yıl giydiği Real Madrid formasıyla sağ bekte efsane oyuncularla izledik. Bu formayla 7 La Liga şampiyonluğunu, 1 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve 2 UEFA Kupası ile taçlandırdı.
Stoper: Manuel Sanchis


Real Madrid'in efsane kaptanlarından. Onun kaptanlığında Real Madrid 5 La Liga şampiyonluğu, 2 UEFA ve bir Kral Kupası kazandı. Mor Menekşelerin formasını 710 kez giydi.
Stoper: Jose Santamaria

1957-66 yılları arasında oynadı, biz göremedik ama Uruguaylı, Kapo'lu, Di Stefano'lu, Rial'lı kadroyla başarıdan başarıya koştu. Oynadığı 337 maçta dokuz yıllık Real MAdrid kariyerinde tam 16 kupa kazandı.

Solbek: Paul Breitner



Bir görüşe göre faşizmin yarattığı dev Real Madrid'te forma giymiş koyu komünist bir Alman panzeri. Benim futbol hayatının son demlerini gördüğüm ama çok beğendiğim bir sol kanat savunucusu. Sadece 3 yıl giydiği Real MAdrid formasıyla diğer listedeki isimler kadar kupalarla dolu bir kariyeri yok. Bayern Münih karşısında finalde kazanılan bir Avrupa Kupası, iki La Liga ve bir Kral Kupası var bu forma altında. O başarıları ile birlikte kendine has stili ile damga vurdu Bernabau'ya.
Sağ Kanat: Luis Figo

Florentino Perez'in seçim galibiyetinden sonra Mor Menekşeler'e armağanı. Barcelona'dan alınan yıldız oyuncu, Los Galacticos döneminin en önemli figürleri arasında yeraldı. Real Madrid formasıyla ilk sezonunda Fifa Yılın futbolcusu ödülüne uzanan Figo bu forma altında kazandığı bir çok kupa arasında en önemlisine 2002 Şampiyonlar Ligi'nde Bayer Leverkusen karşısında alınan 2-1'lik galibiyetle uzandı. Futbol hayatına halen Inter'de devam ediyor.

Orta Saha: Zinedine Zidane


Söylenecek tek söz şu olabilir: Sadece Real Madrid değil dünyanın gelmiş geçmiş en iyi onbirini zorlayacak kalitede bir futbol virtüözü. Figo ile 2002'de uzandıkları Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu onun da Real Madrid formasıyla kazandığı en büyük başarı. Finalde attığı gol ise Şampiyonlar Ligi tarihinin en güzelleri arasında yeralıyor. Kaç kez Fifa'da yılın futbolcusu seçildiğini söylemeye gerek var mı?
Sol Kanat: Paco

1953'ten 1971'e kadar forma giymiş ve izleme fırsatı bulamadığımız bir başka yetenek. 12 La Liga şampiyonluğunu rekor sayıda 6 Avrupa Kupası ile taçlandırmış modern futboldan örneklemek gerekirse David Beckham'ın fizik olarak Ashley Young'a benzeyeni. 605 kez Real :Madrid formasını giydi.
Forvet: Alfredo Di Stefano



Eğer Real Madrid'ten bahsediyorsak listeye ilk yazılacak futbolcu Di Stefano'dur. Bu forma altında kaydettiği 307 golle geçtiğimiz haftalara kadar sahip olduğu rekor ile gelmiş geçmiş en golcü oyuncu özelliğini onlarca yıl sürdürmüştür. 8 La Liga şampiyonluğu ve 5 Avrupa Kupası Real Madrid forması ile kazanılmış başarılarının en önemlileri.

Forvet: Raul



Di Stefano'nun rekorunu kıran adam. Şampiyonlar Ligi'nde en çok forma giyen oyuncu. Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan oyuncu. 6 La Liga ve 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile listedeki futbolcular arasında en büyük başarılara imza atmış oyuncuların başında geliyor. Son dönemlerde Real Madrid demek Raul demek.

Forvet: Puskas


Dedeme göre gelmiş geçmiş en iyi oyuncu. ancak 31 yaşında Real Madrid'e transfer olan Puskas oynadığı kısa dönemde kulüp tarihine adını yazdırmış ve Di Stefano ile efsane Real Madrid forvetini sürüklemiş bir isim. Avrupa Şampiyonası'nda bir sezonda yapılan 7 maçta 12 gol attığını söylemek yeterli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder