27 Mart 2009 Cuma

Amansız Ol



Fatih Terim basın toplantısında kendi şarkımızı söyleyeceğiz dedi. Öyle ki şarkıyı söylemeye basın toplantısında başlayarak İspanya Milli Takımı karşısında sahaya süreceği onbiri açıkladı.

Büyük bir çoğunluğun ve benim beklentimin tersine beşli bir orta saha ve tek forvet yerine çift forvetli bir düzen çıktı karşımıza. Semih ve Nihat'tan oluşan forvet hattı ne yalan söyleyeyim beni Avrupa Şampiyonası'na götürdü. Terim amansız bir düzenle sahaya çıkıyor. Orta sahaya baktığımızda dörtlü bir diziliş ve beklenen oyuncular yeralıyor. Aurelio ve Emre orta sahanın göbeğinde, Tuncay ve Arda kanatlarda. Savunma hattındaki sürpriz ise Gökhan Gönül ve Emre'nin yanına defansın ortasında Hakan Balta solda ise İbrahim Üzülmez tercihi.



Şu çok net görülüyor ki bu takım Bernabeu'da cüretkar bir oyun oynayacak. Bu da maçı bol gollü bir havaya sokacak gibi geliyor bana. Ama kendi sahasında psikolojik olarak 1-0 önde başlayacağını düşünen İspanyollar maçtan bir gün önce Terim'in bu cüretkar tavrı karşısında kalelerinde bir gol gördüler. Kimse böyle birşey beklemiyordu ve herkesin aklı karıştı. Özellikle Puyol'un yokluğunda Terim'in tüm planı bu bölgede oluşabilecek zaafları değerlendirmek ve önde çift forvetle basarak rakibi kendi sahasından rahat çıkarmamak üzerine kurulu gözüküyor. Muhtemelen Del Bosque daha tedbirli bir kadro ile çıkacak şimdi sahaya. Bu da müthiş bir atmosferde oynanacak maçın İspanyollar açısından daha baskın geçmesine engel teşkil ediyor. Çünkü karşısında bütün silahlarını sahaya süren bir takım var.



Iniesta'nın da yokluğunu gözönüne aldığımızda orta sahada beşli bir hattan kaçınmak da çok mantıksız bir seçim gibi gelmedi bana. Yine de defansımızın arkasına atılacak toplar en büyük sıkıntımız. Kanat savunucularını bir kenara bırakırsak bayağı ağır bir savunmamız var. Burada da özellikle Aurelio ve Emre'nin defansın önünde gösterecekleri performans önem kazanıyor.

General Franco'nun 3F yani Fado, Fiesta ve Futbol ile İspanyol halkını uyuttuğu yıllar çok geride kaldı. Bakalım Cumartesi gecesi bu üç F'nin yerine kendi üç F'mizi koyarak İspanyolları uyutabilecek miyiz?
Felsefe: Amansız Ol

Futbol: Bol gol

Fidayda (Çorum yöresinden bir halk oyunu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder