30 Kasım 2009 Pazartesi

SüperLig'de Zirve Mücadelesi


Turkcell şimdi süper lig oldu. Sezonun altıncı haftası itibariyle Beşiktaş'ın zirvenin 12 puan gerisine düştüğü ligimizde sessiz ve derinden gelen iki takım Bursaspor ve Beşiktaş Fenerbahçe'nin hemen ardında zirveye tutunmuş durumdalar.

Casillas'ın deyimiyle Fenerbahçe dikiz aynasından baktığında bir değil üç takım görüyor artık Galatasaray ile birlikte. Sezon başında sekizde sekiz ile girip onuncu haftada Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe'nin bu maçtan sonra eksikleri ve saha kapama cezası ile birlikte akordu bozuldu. İşte bu noktada Daum adına kel göründü ki o da bench'i yeterince kullanmayıp hazır tutamamak olsa gerek.

Galatasaray'da ise sürekli vasata ve vasatın altına doğru inen bir futbol kalitesi mevcut. İki takımda lige bu kadar görkemli bir başlangıç yapacak oyunu göstermediler hiçbir zaman ama ilerisi için daha büyük umutlar vaadettiler.

Bugün geldiğimiz noktada sezona en sorunlu giren Beşiktaş ivmeyi fazlasıyla arkasına alan takım olarak gözüküyor. Ancak ortaya koydukları oyun 1-0'a dönük ve hücum hattında hala birşey üretemiyorlar. Sadece döndükleri oyun düzeni aslında Fenerbahçe'nin ilk 7-8 hafta oynadığı ile aynı. Az pozisyon veren ve girdiği pozisyonlardan gol çıkarmaya bakan bir takım görüntüsündeler. Beşiktaş'ın geldiği noktada belki de tek pay sahibi sezon başında uyuyan ama kargaların dürtmesi ile uyanan Denizli'den başkası değil.

Garip olan, geçen sezonun altıncı haftasıydı yanılmıyorsam, Beşiktaş'tan sepet havasıyla göderilen Ertuğrul'un medyada hiç yeralmdan aynı istikrar tablosunu Bursaspor'da yakalamış olması. Bursaspor altıncı haftadan sonra bir tek Gençlerbirliği'ne içeride 3 puan bırakırken Antalyaspor ile dışarıda 1-1 kaldığı maç dışında altı maçını da kazandı. Attığı 28 golü de takım içerisinde onbir oyuncu ile büyük ölçüde paylaşmış durumdalar. Takım oyununun en büyük göstergesi de bu zaten. Sercan neredeyse on haftadır gol atamadı ama Ergiç, Ömer Erdoğan, Zapo, Volkan Şen gibi isimlerin katkıları var bu çıkışta.

Kimse Bursaspor'un gelişinni farkında değil yeteri kadar. Timsah da bunun avantajını kullanıyor. Görünen o ki son 8 haftaya rağmen Beşiktaş da dahil üç büyüklerdeki istikrarsızlık bu sezon yeşil beyazlıları zirve mücadelesinde tutacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder