8 Kasım 2009 Pazar

Bir Devrin Sonu



Real Madrid'in DiStefano'nun önderliğinde fırtına gibi estiği yıllarda o zaman ki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nın afişine rastladım. Kupa tarihinin en zevkli finallerinden biri olan ve Real Madrid'in 7-3 kazandığı maç Glaskow'da Hamden Park'ta oynanmış, Puskas ve Di Stefano'nun bir final maçında aynı takımdan hat-trick yapan oyuncular olması özelliği ile de tarihe kazınmıştı.

Real Madrid'in muhteşem beşlisinin sonuncusu olan bu final maçını 138.000 kişi izlemişti. Bu maçtan sonra 6 yıl kupaya uzak kalan Real Madrid 66'da tekrar bu kupaya uzanıp daha sonra 32 yıl beklemek zorunda kalmıştı.

FOUR FOUR TWO'nun geçen ay ki sayısında Real Madrid ile Barcelona rekabetini çok güzel işlemişlerdi. 66'dan sonraki dönem karşılaştırıldığında bu kupada iki takımında eşit başarı düzeyine sahip olduğu ve kupayı üçer kez kaldırdığı belirtiliyordu.

Resimdeki ilanı görünce Kral'ın takımının 50'li yılların ikinci yarısını domine eden takımını tekrar hatırladım. Glaskow'daki final bir devrin sonuydu aynı zamanda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder