29 Aralık 2008 Pazartesi

Promosyonlu Mehmet Yıldız, Üstelik 12 Taksit





Gün geçmiyor ki Mehmet Yıldız'ın adı üç büyüklerden biri ile anılmasın. Geçen yılın ilk yarısından itibaren müthiş bir pazarlama atağına geçen Bülent Uygun önce devre arasında "Mehmet Yıldız'ı alan takım şampiyon olur" geyiğini patlattı. Ardından da bir satıyoruz bir satmıyoruz ile tüm sezonu geçirdiler.

Bu seneye gelindiğinde hikayeyi yine Bülent Uygun başlattı. Mehmet Yıldız'ı satabileceklerini ve onun yerine alternatiflerinin olduğu belirten demeçlerle ara transfer dönemini hareketlendirdi. Bugün gelinen noktada 5 milyon Euro ya da Dolar cinsinden paralar telafuz ediliyor. Galatasaray Başkanı Adnan Polat Mehmet Yıldız ile ilgilendiklerini açıkladı ancak transferden kesin olarak bahsetmedi. Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın bu süreçte Fenerbahçe ile görüştüğü ancak yüz bulamadığı da işin cıvkını çıkaran bir başka olay.

Mehmet Yıldız bana göre bu ligde transfer edilecek birkaç oyuncudan biri. Diğerleri de Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı. dolayısıyla Galatasaray açısından transfer zemininin aranması gayet normal. Normal olmayan bir senedir Bülent Uygun ve M:ecnun Odyakmaz'ın kapı kapı dolaşan pazarlamacılar gibi bu işi ucuzlatmaları. Sanırsınız ki Mehmet Yıldız'ın vasıfları ve özellikleri aslında şişirilmiş bir balon ve Mehmet Yıldız'ın promosyonel bir kampanyaya ihtiyacı var.
"Mehmet Yıldız'ı alana yanında, bir futbol topu, iki çift krampon ve Bülent Uygun'un imzalı resmi hediye. Üstelik bonuscard sahiplerine 12 taksit".
Bu işi bu kadar ucuzlatmanın anlamı yok. Mehmet Yıldız'ı almak isteyen zaten Sivasspor'un kapısını çalacaktır ve çalıyor da. Ama Mehmet Yıldız'ı satan Sivasspor'un da büyüme hedefi yok anlaşılan. Bu anlamda kanımca Sivasspor'un başarısı en çok bu sezon sonuna kadar sürecek. Oysa bir başka Anadolu kulübü modeli Kayserispor ise daha sağlam basıyor ayaklarını. Büyüme sürecini de daha yerli yerine oturmuş olarak yönetiyor.

Sivasspor için en önemli tehlike hazımsızlık olmaya başladı. Bülent Uygun'un başarıyı hazmetme konsunda sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Bu nedenledir ki gerek Mehmet Yıldız'ın transferi ile ilgili gerekse diğer konularda verdiği demeçler bir noktadan sonra kulübe ve kendisine zarar vermeye başlayacak.

Umarım Mehmet yıldız Galatasaray'a ya da bir başka büyük kulübe transfer olur da bu çarkın içerisinde değil de illa boğulacaksa büyük denizde boğulur. Vizyon olarak Sivasspor'un Mehmet Yıldız'a katabileceği birşeyin kalmadığını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder