12 Aralık 2008 Cuma

İtalya'da Kader Haftası


Bu haftasonu futbol heyecanımız İspanya'daki El Clasico ile birlikte İtalya'da da Juventus-Milan maçıyla doruğa çıkacak. Ortada kaybedenin zirve hesaplarını tekrar gözden geçirmek zorunda kalacağı, belki de artık zirve hesaplarının yerini Şampiyonlar Ligi'ne kalabilme üzerine matematiğin alacağı bir durum var. Ama bu maç bana fazlasıyla beraberlik kokuyor.

Ortada El Clasico'da olduğu gibi net bir favoriden sözetmek mümkün gözükmüyor. Her ne kadar Gattuso Juventus'un hakkını verse de ve maçtan galibiyetle ayrılmak için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söylese de ortada bir gerçek var ki iki takım arasındaki puan durumunun eşitliği aynı performansı Juventus'un da ortaya koyması gerektiğini net bir şekilde gösteriyor.

Juventus hafta içi Bate karşısında fazla sıkmadı ve haftasonunu düşündü. Kadro olarak bu maça daha hazırlar çünkü Milan'da Ronaldinho'dan sonra oturmayan pek çok şey var. Kaka bu durumdan şikayetçi ve oynadığı yerden memnun değil. Tıpkı Alex gibi o da rakip ceza sahasına uzak kalmaya başladı. Bu durum İtalyan basınınca sıkça eleştiriliyordu ama Kaka da bu hafta aynı konuyu dile getirdi.

Takımdaki sakatlık sayısının fazla olması bir başka handikap ve üstelik defans hattını güçlendirmek için Flamengo'dan daha önce başarısız bir Avrupa deneyimi olan Thiago'yu transfer ettiler ama onu da Avrupa pasaportu taşımadığı için önümüzdeki sezondan önce kullanamayacaklar.

Juventus cephesinde sular daha durgun, hafta içi kendilerini fazla sıkmadıklarından bahsetmiştik, zaten grubu da lider bitirmeyi garantilemişlerdi. Real Madrid'teki deprem onlara yaradı ve kendilerini rahat bir şekilde grubun zirvesinde buluverdiler. Raineri maç stresini futbolcularının üzerine yıkmamak için maçın o kadar da önemli olmadığını kaybedenin ligden kopmayacağını belirten ifadeler kullanıyor olsa da bu aslında onun endişe duyduğunun ispatı.

Her iki teknik direktör için de yerlerinin sallantıda olduğu zaman zaman dile getirilmekte. Önümüzdeki yıl her iki ekibi de farklı teknik direktörlerle izleyebiliriz. Ama bugün Raineri ve Ancelotti düellosunda alınacak sonuç şimdilik her iki teknik adam açısından da bir tehdit oluşturacak gibi durmuyor.

Legrotagglie aslında özetledi bu maçın sonucunu: Her iki takımda aynı seviyede. Yani bu haftasonu İtalya'da testilerden biri kırılmayacak ve puanlar paylaşılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder