6 Ocak 2011 Perşembe

Fenerbahçeli İçin Uyanma Vakti

Her Fenerbahçeli'nin kendisine ve yönetime şu soruları sorması gerekiyor:

Evet Aziz Yıldırım ve yönetimleri zamanında hiçbir kulübe nasip olmayan transferleri gerçekleştirdiler. Ortega, Hoijdoonk, Anelka, Roberto Carlos gibi isimler ve bu ülkede ilah olan Alex...

Ama Beşiktaş da gitti Guti, Quaresma, Simao Sambrosa gibi üç ismi bir sezonda getirdi. Demek ki sadece Fenerbahçe yönetimi getiremiyor, herkes bu transferleri yapabiliyormuş. Galatasaray'da da Elano, Misimovic, Baros, Kewell gibi isimler aynı sezonda forma giyebildiler.

Fenerbahçe yönetimini başarılı kılan transfer politikası ve getirdikleri yıldızlar ise üç büyük kulüp arasında pek bir fark kalmadı geldiğimiz şu günlerde.

Evet muhteşem bir stad yaptılar, gelir kaynakları arttı, Fenerbahçe on yıl öncesi ile çok farklı bir durumda. Ama Fenerbahçe'den çok daha fazla gayri-menkule sahip Galatasaray da gitti süper bir stad inşa ettirdi. Beşiktaş'ın mali yapısı karşık, buraya hiç girmeyeceğim de sahip olduğu gayrimenkul azımsanmayacak ölçüde.

O zaman burada da pek fark yok gibi. Zaten üç kulübün mali yapısı hiçbir zaman gerçekçi rakamlarla yansıtılmıyor.

Peki başarı dört sezonda kazanılan üç şampiyonluk mu? Muhteşem bir dönemdi ama bitti. Aziz Yıldırım dönemi dendiğinde bu dört sezonda kazanılan üç şampiyonluk dışında birşey hatırlıyor muyuz? Hayır...Bir de Mustafa Denizli gibi şampiyon yapsa da ertesi sezon göreceli başarısızlıklarda gönderilen teknik adamlar.

Aziz Yıldırım ve yönetimini diğer kulüp yöneticilerinden farklılaştıran tek bir konu varsa o da amatör branşlarda yaşanan başarılar ve bu yöneticilik anlayışı işin sadece bir futbol kulübü değil, spor kulübü olarak ele alınmasıdır. Ama son Mehmet Ali Aydınlar e Aziz Yıldırım olaylarından sonra buna da şüpheyle bakıyorum ne kadar kalıcı olacak diye.

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye aşık bir insan olduğuna ve hizmet için çalıştığına inanıyorum. Ama aynı zamanda egosuna fazlasıyla yenik düştüğüne de. Gün itibariyle üç büyüklerin birbirilerine bu kadar yakınlaştığı ve sıradanlaştığı bir dönemde de Fenerbahçe'nin  kişilerin egosundan sıyrılacak, daha profesyonel ve daha farklı bir vizyona ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Yeni bir Ronaldinho transferine değil...

5 yorum:

  1. Ne kadar güzel yazmışsın dostum. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. götümle gülüyorum

    YanıtlaSil
  3. ronaldinyoyu transfer etsinlerrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rılando gelecek ne yapacak onu rüyanızda görürsünüz

      Sil
  4. Messi'yi,Ronaldo'yuda getirseniz,sahanıza diktiğimiz o şanlı bayrağımızı ve kupanın acısını unutturmayacağız

    YanıtlaSil