31 Ocak 2011 Pazartesi

Fener Gümbür Gümbür

Fenerbahçe dün gece Şükrü Saraçoğlu'nda işgalci karıncalar gibiydi. Oyuna o kadar önde ve baskılı başladı ki Trabzonspor kendi yarı alanından çıkmakta ciddi sıkıntılar yaşadı.

Hiç kuşkusuz Emre ve Mehmet Topuz'un bu oyunda rolü çok büyüktü ancak iyi bir Selçuk'un bu takım için ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha gördük. Bence ağır bir karar olan ikinci sarıdan atıldığı pozisyona kadar defansif anlamda çok önemli katkılar sağladı. Hatta Trabzonspor'un maç boyunca pozisyon bulamamasının en büyük faktörlerinden biri geri dörtlünün uyumu kadar Selçuk'un bu bölgeye verdiği destekti. Zaman zaman eleştiriler de alan Selçuk bana göre Fenerbahçe'de en azından on sekiz kişilik kadronun değişmez bir parçası. Ve yıllardır onun oynadığı bölgeye kim gelirse gelsin hiçbir teknik adamın vazgeçemediği bir isim.

Bir parantez de Alex'e açmak gerekir. Belki Lugano'ya asisti dışında skora katkı sağlayacak bir oyun sergilemedi ancak maç içerisinde o kadar önemli işler yaptı ki, anlatmakla açıklamak zor. Takımı hücuma taşıyan isimdi. Bir lider gibi savaştı ve savaşırken topu rakip kaleye en hızlı şekilde götürmesini bildi. İlk yarıda Guti'ye nazire yaparcasına kendi defansı önünden Niang'a attığı yaklaşık 50 metrelik bir pas vardı ki, bunu yapabilecek oyuncu sayısı dünya futbolunda bile az bulunur.

Trabzonspor için şimdi çok daha zor bir dönem sözkonusu. Zira stresi üzerilerinde hissetmeye başladılar. Maçtan önce yazdığım gibi Fenerbahçe bu maçı takip eden 3 haftayı en azından 7 puanla kapatırsa işleri daha da zorlaşacak. En önemli sıkıntıları da defansın göbeğinde Giray'dan dolayı ortaya çıkan zaafiyet. Egemen'in sakatlanması, Glowacki'nin yeni sakatlıktan dönmesi önümüzdeki haftalarda bu bölgede sıkıntılar yaratmaya devam edecektir.

Fenerbahçe açısından ise durum hala karışık. Trabzonspor maçındaki oyun iyi bir gösterge ancak bu yılın deplasman fakiri sarı larcivertliler açısından artık puan kaybına tahammül yok. Ve sadece Trabzonspor değil geçen sezonun şampiyonu Bursaspor belki de daha ciddi bir rakip şampiyonluk yolunda. 

Bünyamin Gezer açısından zor maçtı kabul ediyorum ancak kartlardaki standardı bir türlü tutturamaması da bunda etken oldu. Bence Selçuk'a gösterdiği ikinci sarı ağır bir karardı. Keza Glowacki için gösterilen ilk sarı da tartışılabilir. Maç içerisinde çok daha sert hareketleri kartsız geçiştirdiği oldu. Yine de skoru etkileyecek bir hataya imza atmadı. Kısaca Fenerbahçe gümbür gümbür oynayarak kazandı maçı.

1 yorum:

  1. ikinci goldeki sacma avantaj uygulamasi skora etkiyen bir hataydi.. onun disinda kartlar icin cok elestirmemek lazim, zira sahada mac degil kavga vardi.. fight club gibiydi.. dogal olarak da bu kadar kart cikti, bi ara bana bile kart gostercek sandim :) ama boyle bi macta da bu kadar kart kacinilmazdi, hakem icin kotu diyemeyiz.. yapmasi gerekeni yapti..

    YanıtlaSil