25 Ocak 2011 Salı

Fenerbahçe Nereye Koşuyor?

Üç puanlık sistemde dokuz puan fark önemli değildir klişe bir ifadedir. Galibiyete üç puan verilmeye başlanması ile birlikte hayatımıza giren bu cümlecik ikinci yarının ilk haftasında yeniden temcid pilavı gibi geldi önümüze.

Trabzonspor'un kendi sahasında berabere kalmasını kimse beklemiyordu daha ilk haftadan ama bordo mavililer Avni Aker'den 1-1'lik skorla ayrılınca Fenerbahçe'ye gün doğdu. Haftanın kazananıdır Fenerbahçe, Bursaspor'un da puan kaybıyla bu hafta kendi sahalarında oynayacakları Trabzonspor maçı daha büyük bir umut oldu sarı larcivertli camiaya. Galibiyet, farkın dört puana inmesi demek ancak galibiyet dahi bu maçın akabinde bekleyen zorlu haftaları gözardı etmeyi kaldıramayacak kadar hassas bir dengede olan Fenerbahçe'yi kesmeyecek.

Manisa deplasmanı, Kayserispor ile iç saha ve ardından İnönü'ye Beşiktaş karşısına çıkılacak üçlü bir ralli daha var. Manisaspor istim üzerinde ve Hikmet Karaman yönetiminde kazanılan 25 puan, Karaman'ın bu takımı 0 puanla aldığı gerçeğini gözönüne aldığımızda daha da korkutucu bir hal alıyor. Diğer iki maçın zorluk deecesinden bahsetmeye zaten gerek yok. Hal böyle olunca iç sahada oynanacak Trabzonspor maçının kazanılması dahi aslında hiçbir şey ifade etmiyor.

Benim düşüncem Fenerbahçe'yi Antalyaspor karşısında izledikten sonra bu dörtlü final haftalarından Fenerbahçe'nin çıkamayacağı yönünde. Hazır taraftar bu kadar havaya girmişken, tribün grupları Şükrü Saraçoğlu'na dönerken daha ligin ikinci yarısının başında yaşanacak bir kopma da Fenerbahçe açısından tamiri çok zor bir durum yaratacaktır.

Lafı eveleyip gevelemeden söyleyelim: Bu dört hafta sonunda Aykut Kocaman ya gider ya da geçici bir süre için bile olsa kahraman olur. İlk ihtimal çok kuvvetlidir ve Aziz Yıldırım dahil hiç kimse arkasında duramaz Kocamn'ın. Aziz Yıldırım yine işin içinden sıyrılarak "denedik ama olmadı" der. Olan Fenerbahçe'ye olur. Kötü senaryo da olsa gerçek bu.

O yüzden Fenerbahçe taraftarının hayale kapılmasını istemiyorum. Ben kapılmıyorum, gerçek bu kadar çarpıcı bir şekilde karşımızda dururken. Tabi takıma sihirli bir dokunuş olmazsa...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder