13 Nisan 2010 Salı

Ey Ruh Geldiysen 2 Kere Tıkla

Kimisi gece alemlerinde

Kimisi sinema peşinde

Galatasaray ruhu yok hiçbirinde

Düşmüşler paranın peşine

Söyleyin sizden çok mu şey istedik

Formanın hakkını verin dedik

Biz 14 sene bekledik

Sizin gibi ruhsuz görmedik
 
Bu sözleri söyleyenler Galatasaray taraftarları. Ve A&G Araştırması'na göre 10 milyon 140 bin Galatasaraylı'yı temsil ediyorlar o tribünlerde. %43.5'i de bu araştırma sonuçlarına göre 15-25 yaş arasında. Bu tezahüratı araştırma sonuçları ile konuşturursak, ki en çok benim hakkım var konuşturmaya çünkü benim profesyonel mesleğim pazar araştırması, durum vahim.
 
Bu kitle diyor ki futbolcu adam gece alemine de, sinemaya da gidemez. Hedefteki adamlar kim? Jo ve Arda. Aslında Leo Franco, Sabri falan da var da en çok tepki çekenleri konuşalım. Bu iki adamın yaş grubu da 15-25 aralığında. Para peşinde koşup forma aşkı ruhu hak getire denelerin başında gelenler taraftara göre.
 
Üstelik yine bu çoğunluğun genç kitleden oluştuğu taraftar grubu 14 sene bekledik sizin gibi ruhsuz görmedik de diyor. Halbuki o 14 sene boyunca bir çoğu portakal ağacında vitamin bile değilken. Galatasaray'ın şampiyon olamadığı o 14 sene 73 ile 87 arası. O dönemi gören de 2-3 yaşında toplam 5 kelime konuşabilen birer bebe. Hoş benim gibi yolun yarısına gelse ne olur ki daha doğru dürüst topa vurmayı bilmeyen kısa pantlonlu veletten fazlası değil.
 
Şimdi benim bu 15-25 yaş arası gençlerle yapılan elimdeki başka araştırma sonuçlarını rakam vermeden paylaşayım. Gençlere en sık yaptıkları aktiviteler sorulduğunda sinema ve akşamları bar, disko türevi yerlerdeki eğlenceler ilk sıralarda geliyor. Bunu yapmayan ya da yapamayanlarsa internetten film indirip izliyor, büyük bir kısmı da sanal alemde takılıyor.
 
Yine sorduğunuzda okuyorsa okul ile ilgili çalışıyorsa iş ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmek konusunda çok özenli ve idealistler. En büyük korkuları gelecek ile ilgili ve iyi para kazanmanın çok önemli olduğunu düşünüyorlar.   
 
Ama iş tribüne gidip koro halinde tezahürat yapmaya gelince Jo ve Arda suçlu oluyor. Jo'yu nasıl suçluyorlar anlamak mümkün değil. Elin Brezilyalısı'nı kessen sarı kırmızı kan akacak hali yok. Adam eğleniyor da sahada hayalet gibi dolaşmıyor ki malzeme bu kadar. Gelene değil alana bak. Öte yandan Arda'ya gelince balon tam patlıyor. El insaf...
 
Haftasonu Ali Sami Yen'de pankartları ters çevirenler Galatasaray ruhundan o kadar bihaber ki bu yaptıkları ile ancak Metin Oktay'ı mezarında ters çevirirler. İki lafımda çanak yönetime. Bırakın popülist olmayı, gidip Jo'ya özür açıklaması da yaptırmayın kimse yemiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder