4 Nisan 2010 Pazar

Dünya Kupası'nda Unutulmaz Kareler-11

Baresi ya da Massaro hiçbir zaman onun kadar tepki görmedi final maçında penaltı kaçırdıkları için. O Baggio'ydu ve penaltı kaçıramazdı, kaçırmamalıydı.

Oysa İtalya ABD'deki 94 Dünya Kupası'na favori olarak gelmemişti. Gruptan nasıl çıktıkları düşünüldüğünde aslında hikaye 1982  Dünya Kupası'nı hatırlatır nitelikteydi. Hem deonların şansı 82'deki gibi Brezilya ile erken turlarda değil finalde karşılaşabilecek olmalarıydı. Finale gelene kadar grupta İrlanda Cumhuriyeti'ne kaybedip Norveç'i yendiler ve son maçta Meksika ile berabere kalarak kendilerini bir üst tura atabildiler. İkinci turda Roberto Baggio sırtladı takımı ve Nijerya karşısında unutulmaz maçta uzatmalarda attığı ikinci golle çeyrek finalin kapılarını açtı İtalya'ya. İspanya'yı 2-1 ile geçtikleri maçta Dino Baggio  ile birer gol daha bıraktılar rakip filelere.

Artık kimse durduramazdı Roberto Baggio'yu. Yarı finalde Bulgar takımının ağlarına da 2 gol bıraktı ve finalde Brezilya'nın karşısında dikildi mavilerin efsane oyuncusu.

Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten final Dünya Kupası tarihinin penaltılara kalan ilk finaliydi. Son penaltılara gelindiğinde dört penaltıdan üçünü gole çeviren Brezilya 3-2 öndeydi. Baggio'nun atacağı penaltı ya tamam ya da devam penaltısı olmuştu İtalya için. Roberto Baggio hiçbir zama bu kadar kötü bir penaltı atmadı futbolculuk kariyerinde. O penaltı sonrası da böyl yığıldı kaldı. Çizmenin bütün yükü artık onun omuzlarındaydı.

2 yorum:

  1. Dino Baggio ile Roberto Baggio kardes degildiler bu arada..

    YanıtlaSil
  2. hadi yaa. ben hep öyle biliyordum:-( felaket:-)

    YanıtlaSil