29 Nisan 2010 Perşembe

Barca Saplantısına Yenildi, Madridliler Rahat Uyuyabilirler

İki bacaklı Inter-Barcelona maçının özeti belki de Mourinho'nun Barcelona için Madrid'te final oynamanın saplantı haline geldiğini oysa Inter için Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın büyük bir arzu olduğunu söylemesiydi.

Bu saplantıdır aslında Barca'lı futbolcuların ayaklarını bağlayan. İkinci maç öncesi bir Katalan kampanyasına çevrilen bu durum sahada hiç de üretken olmayan bir Barcelona izlettirdi futbolseverlere. Üstelik de 62 dakika on kişi oynamak zorunda kalan ve hiç de haketmediği bir şekilde hakemin süzemediği bir pozisyon sonrasında bu duruma düşüp moralman bozulmamayı başaran bir Inter karşısında.

Guardiola'nın bir B planı yok geyikleri dönmüş de Mourinho'nun oyunu nasıl bozduğunu, kendi yarı sahasında nasıl kapandığını pek kimse görmek istememiş. Eto'yu sol çizgiye çekip, Sneijder'i ileriye atmak da ayrı bir taktiksel yoruma gebe. Guardiola Zlatan ile konuşurken ensesine kadar yaklaşarak kulağını dayayıp onu dinlermiş gibi yapması da...

Sahada herkesin alın teri vardır bu final vizesinde ama oyunun süper starıdır Mourinho. Rakiplerin nefret ettiği ama kendi taraftarının taparcasına sevdiği. Havaalanını yıkarcasına kendisini karşılayan Inter taraftarı da aynı kafadadır zaten. Bu maçın başka da bir hikayesi yoktur aslında.

Mourinho ve öğrencilerinin arzusu Barca'nın saplantısını yenmeyi başarmıştır. Madridliler rahat bir uyku çekebilirler artık. Soyunma odalarına belki de önümüzdeki sezon gelmeden girecek olan adam Mourinho olacaktır. Ve eminim ki Madrid seyircisi Barca'yı Madrid yolundan eden bu adamı ve bu takımı çılgınca destekleyecektir Bayern Münih karşısında.

Arzu kazanmış ve saplantı kaybetmiştir. Mourinho'nun Tanrı'ya şükrederken Valdes'in de ona saldırırken fotograf karesine yansıyan görüntüsü de saplantının arzuya olan kaybının karesidir.

2 yorum:

  1. İnter'e Barça sempatisi yüzünden genel olarak haksızlık edildiğini düşünüyorum.
    (Bu yıl İnter'i Eto ve Morinyo'nun hatrına takip ediyorum)
    İnter alması gereken riski ilk maçta aldı.
    Alması gereken skoru ilk maçta aldı.

    Futbol sadece" güzel atak nasıl yapılır" oyunu değil bence.Aynı zamanda" iyi defans nasıl yapılır "ı da içinde barındırır.(Her zaman yapılması mide bulandırır)

    İnter'i bütün yıl böyle futbol oynayan bir takım olarak lanse etmek doğru değil.
    İlk maçta adam alması gereken skoru almış,
    Sırf insanlar daha fazla gol görsün diye kalkıp önde basan bi takım sahaya çıkarsa sence İnter şu an finale çıkar mıydı ?
    Önde basıyor olsalar bu maçta Barça'dan en az dört yerlerdi.
    İhtiyacı yok adamın,neden öne doğru atak yapsın ki !

    Tabi defansif oynamasını tasvip etmiyorum ama tur maçı,ne bekliyoruz ki !

    İnter 10 kişi kalmasaydı bugün attığı gollerden de bahsedebilirdik; çünkü oyunu dengelemeye başladığı anda Motta kırmızı gördü.
    Bu deplasman takımlarının genel huyu,ilk 20-25 dakika oyunun stresini atarlar sonra da oyun dengelenir. Oysa İnter o dakikada 10 kişi kaldı.Ve nasıl olsa babalar gibi skor ceplerinde diye defanstan çıkmadılar.

    Keşke finalde karşılaşıyor olsalardı...


    Canım bol bol futboldan bahsetmek istiyor,karışık kuruşuk anlatayım,

    Barça'yı anlatmaya gerek yok;
    ama İnter'i geçen yıla kadar takip etmez ,oynadıkları oyunu sevmezdim.
    Bu yıl eğer İnter'in ligdeki maçlarına bakarsanız iyi bir defans ama aynı zaman bol bol atak yapan bir takım görürsünüz.
    Barça maçı, bu yüzden inter'in bu yılki performansı için asla kıyas olarak kabul edilemez.

    Çok para harcamasına ve iyi oynamasına rağmen Real'in şu an finalde olmayı hakkettiğini de düşünüyorum.
    Real'in başında Morinyo olsa şu an İnter yerine finalde Barça'yı görüyor olurduk ; çünkü İnter Barça'yı Morinyo'nun ilk maçtaki kumarı sayesinde eledi.

    Morinyolu Real(olsa), Barça ile finalde karşılaşsaydı ,
    büyük ihtimalle sonu tahmin edilemeyecek bi final izlerdik.
    Kısmet artık seneye... :marjinal:

    İnter'in futbolu Morinyo gittikten sonra futbol kalitesi olarak düşüşe geçecek.
    ***

    Yine de bi gerçek var ki bu gezegende en güzel futbolu Barça oynuyor. Eğer Münih ve İnter 22 kişi Nou Camp'ta 11 kişilik Barça'yla karşılaşsalardı yine de Barça tek kale oynar ve yenerdi.
    Kaleci neredeyse xavi'nin oynadığı yere geçip gol pası verecekti.
    Barça'yı her şeye rağmen oynadıkları futboldan dolayı tebrik etmek lazım.
    ***
    Ayrıca yorumun çok güzel.
    Ellerine sağlık.
    ***
    Marjii

    YanıtlaSil
  2. tanrıya şükretmek mi? ahaha yok artık ya. Adam kendi taraftarıyla sevincimi paylaşıyorum ayağına 70 metre depar atarak el kol yaparak barca tribününe hareket çekiyor ve bu tanrıya şükretmek olarak adlandırılıp bir de üstüne sevincini paylaşan masum jose nin üstüne barbar valdes saldırdı olarak lanse ediliyor öyle mi :) hırsızın hiç mi suçu yok be bilader?

    güzelmiş hakkaten ha 70 metre depar atarak tanrıya şükreden jose :d

    YanıtlaSil