11 Nisan 2010 Pazar

Derin Darbe

Real Madrid için dün geceden daha felaket bir tablo Mayıs ayında 25.000 Katalan'ın Madrid'i istilası ve bu sevinç tablosunu Şampiyonlar Ligi finalinde yaşatmaları olur.

Dün gece futbol seyri açısından heyecan düzeyi çok yüksek bir maç izlemedik. Ama Barca maçın başından sonuna kadar bir kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı. Hiç kuşkusuz Guardiola'nın sihirli dokunuşu ve onca eksiğe rağmen takımın sahaya dizilişinde yaptığı sürprizler Türkiye'de olsa ve maç Barcelona'nın puan kaybıyla sonuçlansa çok sıkı eleştiriler alabilirdi ama Barca'da işler o kadar yerli yerine oturmuş durumda ki kim nerede oynarsa oynasın düzen tıkır tıkır işliyor. Messi'den ölümcül bir gol makinesi yaratan Guardiola sağına Alves'i soluna da Pedro'yu koyarak hücum alanında yine etkili olmasını bildi.  Maç içerisinde 4-3-3 ve 4-5-1'e dönen Barca karşısında ise Real Madrid orta sahada son derece etkisiz olunca ileri uç ile gerisi arasında tüm bağlantılar kopmuş oldu. Biraz Cristiano Ronaldo'nun şahsi çabaları biraz da oyundan çıkana kadar Marcelo'nun dağınık bir şekilde getirdiği toplarla zaten skoru bulmasının pek de imkanı yoktu.

Dün gece oynanan maçtan sonra son üç büyük maçta da Messi Cristiano Ronaldo'ya ağır bir üstünlük kurmuş oldu.Geçen sezon ki Şampiyonlar Ligi finalinden sonra ligde de iki maçta kazanan Messi oldu. Artık Messi ve Maradona karşılaştırmaları yapılmaya devam eder ama bir daha Messi mi Ronaldo mu dosyası açılmamak üzere kapanmaya doğru gidiyor.

Perez'in Los Galacticos projesi de Messi'yi Real'e alamadıkları sürece ki hiç alabileceklerini zannetmiyorum tarihte yerini fiyasko takımlar arasında alacaktır. Bu işin yıldızlar topluluğu yaratarak olmayacağını zaten ilk döneminde öğrenmiştik. Bir tekrarını izliyoruz...

Tabi Madrid seyircisi için de garip bir durum. Maç için seçtiğim fotograf aslında çok şeyi anlatıyor. Bir tarafta Cristiano Ronaldo'nun çaresizliği diğer tarafta bağıran kızgınlığını gösteren ya da Messi'nin fotografını çekip yedikleri golün sevinç gösterisini ölümsüzleştiren Madridistalar. Hakikaten kafalar fena karışmış durumda rekabetin Madrid kanadında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder