5 Haziran 2009 Cuma

Transferde Beşiktaş - Fenerbahçe Düellosu


Evet önceki yazılarımdaki hislerim gerçek oluyor. En zevkli ve karmaşık transfer sezonlarından birini yaşıyoruz. İki gün önce Mehmet Topuz Fenerbahçe'de haberleri yayılmıştı. Nitekim Aziz Yıldırım ilişkilerinin kuvvetli olduğu Süleyman Hurma ile bu işi bitirmek üzereydi. Dün ise Beşiktaş işi Mehmet Topuz ile bitirdi. Mehmet Topuz da klasik beyanatı vererek doğuştan Beşiktaşlı olduğunu söyledi.

Aslında buraya kadar karmaşık gözüken iş bu noktadan sonra arapsaçı oldu. Bugün Kayseri cephesinden Mehmet Topuz'un tüm haklarının Fenerbahçe'ye verildiği haberi ortalığı salladı. Peki kim haklı bu gelişmelerde? Hiç kimse...

Aziz Yıldırım: İşi kulübüyle bitirmek istemesi tamam da adamın gönlü yoksa Beşiktaş ile anlaştım diyorsa bu yapılacak iş midir? Aziz Yıldırım köle ticareti zihniyetine devam ediyor.

Yıldırım Demirören: Kulüp kendisine Fenerbahçe'nin önceliği var demişken oyuncuyla görüşmek etik olmasa da transfer piyasasında kabul edilir bir gerçek. Ancak neredeyse Fenerbahçeliyim diyen her futbolcuyu Beşiktaş'a kazandırmış olan başkanın "Beşiktaşlıyım diyen bir oyuncuyu almak eziklikdir" beyanatı akıllara durgunluk veriyor.

Mehmet Topuz: Senelerdir bekliyorsun sonra da işi yüzüne gözüne bulaştırıyorsun. Madem Beşiktaş ile anlaşma safhasına geldin bunu adam gibi niye kulübünle paylaşmazsın. Kendi kafana göre menajerinle gidip Beşiktaş ile anlaşmak biraz eski kulübüne saygısızlık değil mi? Futbolcu tabi ki gideceği kulübü kendi seçmeli ama biraz da yıllarca ekmek yediği yere saygı göstermeli.

Kayserispor: Köle ticaretinin ikinci bacağı. Bu işler ben bu oyuncuyu bu kulübe verdim demekle olmamalı.
Sonuç olarak Mehmet Topuz Beşiktaş'tan başka bir yere gitmem derse ceza alması muhtemel. Sözleşmesi varken başka bir kulübe imza olmuyor. Öte yandan sözünden döner ve üzerine geçirdiği Beşiktaş formasını çıkarıp Fenerbahçe forması giyerse bu durumda da tribünler onu kabul etmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder