19 Haziran 2009 Cuma

Katar'ın Yeni Prensi



Anne babalarımızın rüyasıdır, emekli olduktan bahçeli küçük bir eve sahip olmak. Sonrasında belki profesyonel meslek hayatlarında hobi olarak yaptıkları işi de emeklilik dönemlerinde ek bir gelir elde etmek için kullanmak. Böylece hem aktif iş hayatının temposundan sonra biranda kendilerini boşlukta hissetmezler hem de para kazanmaya devam ederler.

Futbolcular için de emekli cenneti diyebiliriz Katar için. Çok büyük futbolcular geçti bu ligden. Büyük bir çoğunluğu (arada Zarate gibi daha yıldızlaşmadan oynamış oyuncular da var) profesyonel futbol yaşamlarını sona erdirmeden önce son durak olarak uğradılar Katar'a. Mesela Stefan Effenberg Al-Arabi takımının formasını giydi Katar Ligi'nde. Batigol yani Gabriel Batistuta da emeklilik döneminin bu takımda geçirmişti. Taribo West standartların üzerinde bir defans oyuncusuydu ve Nijerya Milli Takımı'nın en çoşkulu döneminde defansın bel kemiği idi.

Al Ahli takımında Guardiola'nın hem de 2 sezon oynadığını hatırlıyor musunuz? Ama Ahli'nin bu kadar ünlü başka bir oyuncuya sahip olmadığını belirtelim. Al Rayyan ise tam bir ünlüler geçidi gibi. Bu takımın formasını giyenler arasında Gharafa kariyeri öncesi Sonny Anderson, Salomon Olembe, Mario Basler, De Boer kardeşler ve Hierro da var.

Yine Al Sadd Velez'den aldığı Zarate'nin doğuşuna tanık oldu. Romario, Abedi Pele, Leboeuf bu takımın formasını giyen ünlüler. Dugarry, Okocha, Caniggia Qatar Sport Club takımında mücadele ettiler ligde.


Juninho kulübün başkanı Şeyh Hamad Bin Thamer ile birlikte)
Son iki sezonun şampiyonu bir başka Katar takımı Al Gharafa'da oynamış Yeboah ve Desailly (Qatar Sports Club'da da oynadı) var. Lyon'un gol makinesi Sonny Anderson'u da izlettiler Katarlı futbolseverlere. 2003-04'te gol kralı olan Batigol'den sonra ertesi sezonda 24 golle Sonny krallık tacını taktı. Geçen sezon Hakan Yakın forma giyiyordu, halen de orada galiba. Ve Katar'ın yeni prensi Juninho'da artık sarı larcivertli formayı giyecek.

Katar Ligi yıldızları ağırlamaya çok alışkın. Ve bu ligin yeni prensi Juninho'yu bekliyorlar artık. Herkesin dediği gibi hiçbir şey yapmasa 8-10 gol atar frikikten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder