29 Ocak 2009 Perşembe

Turkcell Süper Lig'e Kuşbakışı

Uzun zamandır ülke futboluna teğet geçiyoruz tıpkı kriz gibi. Oysa ligimiz müthiş bir hal almaya başladı. Şu anda Sivesspor en yakın rakibinin 4 puan üzerinde liderliğini sürdürürken diğer beş takım ise 35 puan ile 31 puan arasında sıkışmış durumdalar.

Haftanın bana göre en önemli olayları ve düşüncelerim şöyle:



Yusuf forma girebilmesi için 3-4 haftaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu arada Beşiktaş tribünleri transferi sürecindeki tepkisini ligin ilk maçında desteğe çevirdi. Yine de bu destek ne kadar sürer bilemiyorum. Herşeyden önce Beşiktaş'ın 3-4 haftası yok. Denizli karşısındaki sıkıcı futbol onları bir adım daha öteye götüremeyecek gibi gözüküyor.


Haftanın ilk kritik maçında Sivasspor ile Galatasaray buzda dansettiler. Şampiyonluğa oynayan bir takıma böyle bir saha yakışmıyor ancak Sivasspor yöneticileri ve teknik kadrosu zaten şampiyonluğu ne kadar hedeflediğini devre arasında Mehmet Yıldız'ın pazarlama kampanyası ile göstermişti. Dolayısıyla saha standartları için de birşey söylemek haksızlık olur. Hakettikleri ise Galatasaray karşısında gerçekten şampiyon gibi oynayan futbolcuları kutlamak olsa gerek. Sahadaki oyuncuların Başkan Mecnun Odyakmaz ve Bülent Uygun'dan daha fazla inandıklarını düşünüyorum. 2-0'lık net galibiyet malesef hakem kural hatası yaptı, maçın tekrarı gerekir mi gerekmez mi tartışmaları ile yine futbol gündeminin dışına itildi. Asıl kötü olansa birkaç gün sonrasında kupa maçında yaşandı ve daha önce SS başlıklı yazımda belirtiğim gibi Ali Sami Yen'de İsrail'e ve Balili'ye güzel dileklerini sundu Galatasaray seyircisi. http://footballindustry.blogspot.com/2009/01/ss.html



Haftanın kapanışını ilk on beş dakikası Premier Lig maçı lezzetinde geçen, ilk yarısı çok tempolu oynanan, ikinci yarısında ise Trabzon'un hakettiği Fenerbahçe - Trabzonspor maçık ile kapandı. Maçı hakeden Trabzonspor, maçın yıldızı ise sırasıyla Volkan, Roberto Carlos ve Gökhan Gönül idi. Maçı hakedip, maçın yıldızını çıkaramazsanız puan da alamazsınız doğal olarak. Güiza'nın oyundan çıkarken ıslıklanması da bugüne kadar hep destek olan seyircinin patlamasıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder