11 Ocak 2009 Pazar

Şampiyonlar Ligi Eşleşmeleri: Abramovic Onu Hiç Sevmedi



2004'te Chelsea'ye veda etmesinin üzerinden çok sular aktı ama Raineri için bugün Chelsea'ye karşı, aslında Abramovic'e karşı, kendini ispat etme günü. Abramovic Chelsea'yi satın aldığı ilk günlerde kafasında Raineri'yi göndermek vardı. Onun oynattığı sıkıcı futbol bir anlamda Chelsea'ni yeni vizyonunun ve hedeflerinin de uzağındaydı.

Stamford Bridge tribünlerinin de desteğiyle Raineri gitti ve yerine Morinho geldi . Raineri artık Serie A'da yaşlı kadının başında ve şu anda gerek Şampiyonlar Ligi'nde gerekse kendi liglerinde oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Adı gibi kadrosu da yaşlı bir kadını andıran Juve'de futbolunun sonbaharını oldukça görkemli yaşayan yıldızlar var, bunların başında da Del Pierro ve Nedved geliyor. Öte yandan Amauri gibi etkili silahlara da sahip Bianconeri. Kalede Buffon'un sakatlığında Maninger onu hiç aratmadı. Chiellini en iyi dönemini geçiriyor ve defans hattı oldukça güven veriyor siyah beyazlıların.



Buna karşılık Chelsea için görkemli günlerin son perdesine geliniyor. Scolari yönetiminde bu sezon da oldukça başarılı bir performans çizen Chelsea'nin dönemi artık yavaş yavaş kapanıyor gibi. Bu sezon ki en önemli kazanımları Anelka'nın müthiş performansı. En önemli sorun ise artık bazı yüzlerin eskimeye başlamış olması. Chelsea için geçen sezon Terry'nin ayağından kaçan penaltı Şampiyonlar Lgi'ne en yakın oldukları andı. Bu anı bir daha yakalayabileceklerini zannetmiyorum.

En azından bunun için Juventus engelini aşmaları gerekir ki İngilizler için hiç de kolay görünmeyen bir eşleşme. Bana göre yaşlı kadının en az Chelsea kadar şansı var. İlk maçta deplasmanda alacakları iyi bir sonuç Juve'yi bir üst tura taşır. Bir başka deyişle Stamford Bridge'den en az beraberlikle dönmeleri gerekiyor. Alınacak bir farklı bir mağlubiyet bile Anelka ve Kalou gibi kontratak futboluna aşina ayaklar sayesinde turu İtalya'da Chelsea'ye kazandırabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder