24 Ağustos 2011 Çarşamba

Yazıklar Olsun


Sorun şike yapmak ya da yapmamak değil? Sorun küme düşmek ya da düşmemek değil.  İnanmıyorsanız bakın ne yazmışım daha ilk gün bu skandal patladığında. Düşürün demedik mi?

Sorun bugüne kadar hiçbir zaman TFF ve yönetimi de olmadı zira zor bir topun altına girmişlerdi Sorun alınan kararla yanıtsız sorularla Fenerbahçe camiasının başbaşa kalması ve Fenerbahçe'nin kurban edilmesi. Alın size sorular yumağı:

Bugun TFF karari bu sorusturmanin Fenerbahce'yi bitirme degil yoketme operasyonu oldugunu gostermistir. 2 aydir akliniz neredeydi?

FB kimsenin rant kapisi degildir, ligde tutup kaymak yemege devam edeceksin ama SL'ye gondermeyeceksin. Hem de kura çekimine saatler kala? Var mı böyle bir olay?

Başkanı yurtdışına çıkamazken kulübü Şampiyonlar Ligi'ne alınıyor, bu mudur adalet anlayışı? Peki ne oldu marka değerine? Ya dava sonucu Trabzonspor'da suçlu bulunursa ne olacak?

Peki Trabzonspor SuperLig sampiyonlugunu da verin derken haksiz mi o zaman? Sikeyi FB yapti da Trabzonspor armut mu topladi? UEFA'nın TFF ile aldığı danışıklı dönüşüklü bu kararına göre armut toplamış oluyor.

Bu sorusturmada adi gecen BJK, neden Avrupa Ligi'ne devam eder? Avrupa Ligi'nin marka degeri yok mu?

Herseyi yapin da FB'linin gururu ile oynamayin. Bu karar ne demektir, Avrupada sen sikecisin ama benim ligimde sikeci degilsin. Yok yaa?

Bu karardan sonra hangi Fenerbahçeli'yi adalete inandırabilirsiniz? Hangi Fenerbahçeli metin olalım, sakin olalım mesajlarınızı dinler? Nasıl olur da insanların duyguları ile bu kadar kolay oynayabilirsiniz? Tüm Türkiye için kimine göre 20, kimine göre 25 milyon Fenerbahçeli'yi madara etmek midir adalet anlayışınız?

Peki bu karardan sonra lig başlarsa stadlar karisti, taraftar birbirine girdi diye FB'yi mi suclayacaksiniz? 2 ayda 100 kusur yilda yasamadigi cinneti yasatmadınız mı bu taraftara?

TFF, Etik Kurulu karar verirken kanaat oluşmasına rağmen şike vardır demek için mevcut belgelerle hareket edemezken birden bire aldığı bu kararı nasıl açıklayabilir?

TFF, Fenerbahçe'nin ŞL'ye katılamamasından dolayı doğabilecek maddi zararı karşılayacak mıdır Fenerbahçe suçsuz bulunursa? Peki bu taraftarın manevi yıkımını nasıl karşılayacaktır?

Ligin başlamasına birkaç hafta, ŞL'nin kura çekimine saatler kala bu kararı alarak Fenerbahçe'yi ekonomik açıdan batırmadınız mı? Başında bu kararı alsaydınız Emenike gibi bu takımdan kimler gidecek, nasıl bir organizasyon yapılacak, hangi şubeler küçülecek, strateji ne olacak sorularının cevaplarını rahatça bulmaz mıydı bu koskocaman camia? Şimdi ateşin içine atmadınız mı?
Peki ya FB TFF'nin önceki kararına güvenip ŞL için 30 milyon euroluk transfer yapmis olsaydi ne olacaktı? Ama simdi bu ne kararıdır yumurta kapiya dayaninca?

Bombalayın kulüp binasını siz de rahatlayın biz de diyeceğim zaten bir yerlerimizde patladı. Ne ak, ne kara derken oldu tukaka.

5 yorum:

  1. İyice anlaşıldı ki ihale net bir şekilde üstümüze yıkıldı. Trabzonla Beşiktaş'ın esamesi okunmuyor. Demek ki dava sürdükçe sadece bizim üstümüzden yürüyecek ve sonucu da aslında o kadar önemli değil.

    elbet bir gün hesabı öderler.

    Bir canavar yarattılar. Hukuksuzluğu adalet diye yutturmaya kalktılar. Yemedik. Yemeyeceğiz de.


    Çekilmek zorundayız. Hatta alt liglerden de kapatalım gitsin. Gider kürek takımı için yaparım tezahuratımı. O da mı olmadı? Gideriz antrenmanda 2 takıma ayırırız yine öyle oynayırız kendi aramızda.

    Bu takım, boşuna tarih yazmamıştır. Açsınlar okusunlar.

    Kelimeleri bir araya getiremiyorum bu aşağılık düzen karşısında.

    Midem bulanıyor. 26 yaşından sonra fanatik oldum.

    Hepsinin cezasını versin allah. Bedduaysa beddua... Adalet istiyorum diye kafasını öte yana çevirebilen omurgasızların hepsinin bin türlü belasını versin kim veriyorsa.

    Düşmek değil mesele... Adam gibi yargılansınlar, düşürsünler. Bu taraftar gider ellerinden öperdi.

    Şu gelinen noktada aklansak dahi kimseye güven kalmadı.

    Takımı çeksiinler. Milli oyuncuları da göndermesinler. Hatta diğer şubeleri de kapasınlar...
    Bu ülkeye hizmete verilen değer bu çünkü.

    Sonra Demirören'le decoderleri bi yerlerine takıp izlerler play-offları.

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe'yi sevmem hatta nefret ederim takımından tutunda taraftarına kadar. Ama bu olanlar karşısında gerçekten Fenerbahçe taraftarının yerinde olmak istemezdim. tıpkı 2-2 olayında olduğu gibi. Üzülüyorum Fenerbahçe taraftarı adına, bi yanım beter olsunlar onlara müstahak diyor diğer yanım tam tersi. Bir taraftar düşünün ki tuttuğu takımın yöneticeleri tarafından sürekli kandırılsın ve kullanılsın. Kim ister ki böyle bişeyi. Fenerbahçe taraftarı 1 aydır kandırılıyor üstelik kendi yöneticileri tarafından. Doğruyu görebilen çok az kişi var, çoğu aziz yıldırım t-shirtü alıp gezen yalaka tipler zaten. bizim üzerimize geliyolar bize oyun oynuyolar, biz yaptısak onlarda yaptı diye ağlayan tipler. kendi yöneticelerinin ve dolayısıyla basının manipüle etmek istediği davranışları sergiliyorlar. mantıklı düşünen yok. uefa cl'ye almamış ve hala bunun komplo olabilceğini düşünüyolar. beyinleri gerçekten yıkanmış bu kişilerin. Üstelik mevcut federasyon başkanının da tabiri caizse fenerbehçeyi kurtarmak için götünü paraladığı bir ortamda bunlar oluyor. Fenerbahçe ve birkaç takım küme düşecektir. doğrusu budur. çirkefleşmenin, basitleşmenin de alemi yoktur bana göre. ligden çekiliriz lafı bana liverpoolda 8 yiyip gelen beşiktaşı hatırlattı. pafla oynıcaz artık demişti başkan. ama noldu paşa paşa as kadroyla çıkıp oynadı takım. ligden çekiliriz demek fenerbahçe'yi kapatıyoruz demekle eş değer. Ligden çekilmenin yaptırımının ne olduğunu bilmeyenler açar okur. benim tuttuğum takımın yöneticileri ne olursa olsun, çıkıp takımı ligden çekeriz dese, gider bu klüp babanın malımı der karşısına dikilirim. ama görüyorum ki bugün Fenerbahçeli herkes ligden çekilsin diyor. takıma feneriumdan ürün alarak değil böyle zamanlarda sahip çıkarak taraftarlık yapılır. Fenerbahçe sizin değil biz taraftarlarındır diyerek sahip çıkılır. ama zamanında vermişiniz arkayı aziz başkana adam gibi davranmak zor olacaktır..

    YanıtlaSil
  3. bu karar 2 ay önce TFF tarafindan alinmasi gerekiyordu ama baskidan korktuklari icin ve M.A.A. nin ince hesaplari yüzünden alinamadi.
    eger kararsizlik cikarsa UEFA nin bu ise el atacagini hepimiz biliyorduk ama devamli TFF tarafindan gözümüzün icine baka baka kandirildik.
    hani temsilci TFF ye tesekküt icin gelmistti? artadan iki gün gecmeden kokusu cikti ve M.A.A. hala utanmadan medya karsisina cikip biz zamninda takimlari demistik, kendi kuyrugunuzu kendiniz kesin diye aptalca bir laf ediyor.
    ben ileride baskan olmak istedigim takima ceza kesemem, onlar kendileri kessin yada UEFA yapsin diyor icten pazarlikci!
    hic sizlanip öfkelenmeye gerek yok, olacagini bildigimiz ama kabullenmek istemedigimiz olay basimiza geldi. TFF nin basiretsizligi yüzünden!

    YanıtlaSil
  4. http://macbitsinoyle.blogspot.com/2011/08/uefa-on-tff-aut-decoder-on-play-off.html

    YanıtlaSil
  5. olay ortaya çıkınca inkar edip fenerbahçe sponsoru federasyon başkanını pusturursanız elin oğlu gelir kafanıza vura vura bu işi yaptırır.
    hiç bir fenerli ağlamasın, müstehak...

    YanıtlaSil