26 Ağustos 2011 Cuma

Düşürmezseniz Adam Değilsiniz

"Gerekirse bir sezon para almadan oynarız"... Buydu Fenerbahçe taraftarının duymak istediği futbolcusundan. Başını 2 aydır öne eğen taraftarın yüzünü güldüren de buydu. "Madem öyle bizi de Bank Asya'ya düşürün" dedi Ali Koç. Fenerbahçe taraftarı liderini bekliyordu, lider "daha yeni başlıyor" dediğinde bunun altının hiç de boş olmadığını bugün gösterdi.

Aykut Kocaman durun bakalım nereye ben işimin başındayım diyerek tek başına 2 aydır açmış olduğu bayrağı en tepeye dikti. Buydu Fenerbahçeli'nin özlediği. Şampiyonluklar gelir, şampiyonluklar geçer ama efsane kolay yaratılmaz. Bugün bazılarının gölgesinden korktuğu bir camia aslında tehdit etmekle değil, bir bütün olmakla göstermiştir gücünü.

Bazıları hala takım çekilecek, düşürün demekle olmaz bunlar tehditvari yaklaşımlar dese de anlayamadıkları şey bunun dimdik ayakta durarak şeref ve haysiyetle söylendiği. Korktukları tek şey boka batırdıkları Fenerbahçe'nin üzerinden rant yemekten olmak. Ama yok öyle üç kuruşa beş köfte malesef.

İki doğru olmaz, doğru tektir. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyorsa bu demektir ki ligde de oynaması sakıncalıdır. O zaman durmayın düşürün, düşürmezseniz adam değilsiniz. Bu noktadan sonra küme düşürme kararını alamadığınız hergün Fenerbahçe'nin değil, sizlerin alnındaki kara lekedir.

Dün niye düşürün demedinizciler size sesleniyorum: Dün Fenerbahçe hukuki anlamda suçlu değildi. Suçluluğu sabit görülmediği sürece her taraftar bu takımın, camianın, başkanının arkasında olacağını söyledi. Bu son derece doğru bir davranıştır. Bugün yine suçlu değil ama bugün karşılaşılan durum en resmi makamlarca "Size güvenmiyoruz, sizin üzerinizdeki şaibeyi kaldırmadıkça sizi istemiyoruz" olduğundan, bu camiada orada istemiyoruz ama burada biraz daha takılın diyemezsiniz deme hakkına sahiptir. İlk gün bunu deseydiniz mi? İyi de biz hala suçluyuz demiyoruz ki, bizim dediğimiz madem Avrupa'ya göndermiyorsun, hangi yüzle Spor Toto Süper Lig'de oynatırsın? Mahkeme sonuçlanıp da hakim kalemini kırana kadar bu camia, bu taraftar hem Aziz Yıldırım'ın, hem de diğer yöneticilerin, hem de kulübünün haklarının arkasında olacaktır.

Bugün medya hala bu konuyu bile sulandırıp Fenerbahçe'nin ve futbolcuların onurlu duruşuna gölge düşürecek haberler yapıyor. Başlıklara bakıyorum da "Fenerbahçe'ye bir darbe de yerli futbolculardan", "Fenerbahçeli oyunculardan Milli tehdit" gibi ipe sapa gelmez başlıklarla kendi üzerilerindeki lekeyi de büyüttükçe büyütüyorlar. Siz de biraz onur var mı derler adama? Nedir bu Fenerbahçe üzerinden yaptığınız "rant", pardon haber uydurma yarışı?

Bugün hala çiğ süt emmişler televizyon kanallarında benim lafım Fenerbahçe'ye değil, onu bu duruma düşürenlere deyip bel altı çakma yarışında. Bilmiyor ki o konuştuğu üç cümle karşılığı eve götürdüğü ekmeği Fenerbahçe'den kazanıyor.

O yüzdendir ki Fenerbahçeli gururlu olmanın, yürekli olmanın, ahlaklı olmanın ne demek olduğunu göstermekle yükümlüdür. Ve bu yükümlülüğünü son iki günde camia olarak tek bir karar etrafında ve tek bir vücut olarak hareket ederek iyice göstermiştir. Başa dönersek Fenerbahçe yönetimiyle, teknik kadrosuyla, futbolcusuyla, sporcularıyla, taraftarıyla ilk kez tek ses tek yürek olmuştur son iki ayda ki krizde.

Yolumuz açık olsun.

17 yorum:

  1. 1)şike yap,
    2)yakalan,
    3)inkar et,
    4)çamura yat,
    5)kulüp sponsoru federasyon başkanı saçmasapan hareketle kulübü korusun,
    6)gündem değiştirmek için play-off diye saçmasalak bi sisteme geçilsin
    7)sonra uefa kafasına vura vura takımı men etsin,
    8)baktın kaçış yok, bizi düşürün diye babalan

    kusura bakmayın fener camiası çarşı grubunun 10'da biri kadar onurlu bir duruş ortaya koyabilseydi her şey herkes için çok daha iyi olacaktı.
    bu sene fener için şeref değil utanç dolu bir yıl ve öyle de kalacak

    YanıtlaSil
  2. ben gurur duyuyorum ama gurur duyduğum şey henüz karara bağlanmamış şike iddialarından dolayı suçlanıyor olmak değil. gurur duyduğum şey dik durabilmek. şike varsa ben yapmadım, ali koç yapmadı, aykut kocaman yapmadı, gökhan gönül yapmadı, alex yapmadı. şike varsa fenerbahçe'de kurumsal olarak cezasını çekecek. beşiktaş'ın kupa iadesini tartışmayacağım bile polemik yaratmak istemiyorum. ama ben fenerbahçe olarak tüm camianın aldığı tavrın bu olması gerektiğini düşünüyorum. 8 madde sıralamışsın bunlar küme düşürmek için yeterli sana göre. o zaman bugün federasyon düşürmezse adam değildir. o zaman bugün düşürmeyin yarın bakarız diyen kim varsa adam değildir. ve bu şerefsizlik ve utanç fenerbahçenin şike yüzünden suçlu bulunmasından çok daha büyük bir şerefsizlik ve utanç kaynağıdır. adama sorarlar ne oldu şimdi düne kadar asın kesin deyip şimdi dansözlük yapmanın neresi şeref ve namustur. fenerbahçeyi düşürmemek için fenerbahçeliden daha çok bjkli, gsli, trabzonsporlu çırpınıyor şu an farkında mısın?

    YanıtlaSil
  3. Adsız o senin küçük beyninin almadığı 8. madde kaçışla alakalı değil..

    daha sonuçlanmamış bir olay yüzünden suçlu bulun ama hala süper ligden düşürme..

    fenerbahçe sırtından para kazanılmasına dayanamadığı için küme düşmek istiyor.. suçlu olduğu için değil..

    ama dediğim beyin diye oturduğun organı kullandığın için anlaman zor..

    YanıtlaSil
  4. bırakın Allah aşkına eyyamı..şike yaptınız utanmadan bir de dayılanıyorsunuz..bırakın Allah aşkına eyyamı..şike yaptınız utanmadan bir de dayılanıyorsunuz..dava başlasın hele bir. ..başkanınız olayı anladı şu anda..çeteden yırtmaya çalışıyor 20 yıl onun cezası, kendisi yazdı ya cumhurbaşkanına bizi beşiktaşta yargılamayın diye, orası organize suçlar eski dgm yani, 5 yıla dünden razı ....

    YanıtlaSil
  5. bütün febeliler derdi gerekirse aziz başkan devreye girer alırız maçları,sizin kafalarda bile hep bu vardı, hoca bırak sen şikeyi falan da, aziz babanızın tefefe başkanı ve yöneticileri ile yaptığı tel. konuşmalara bak, (sakın dinlemeye karşıyım deme yemezler ) sadece bu bile eğer sizde varsa tabii, midelerin bulanmasına yeter, bir de mahkemelere falan suç atmayın, en başta sizin febe basını işin cılkını çıkardı,bırakın bu martavalları, 2 aydır ağlıyordunuz, 2 gün öncesine kadar MAA amcanıza dua ediyordunuz düşürmediniz diye, şu istanbul takımlarının ve febelilerin hem suçlu hem güçlü hem mağduru oynamaları yok mu beni bitiriyor, ama en büyük hata tefefe de azize o kadar göbekten bağlanmış ki şerefsizler bir karar veremediler, zamanında düşürüceklerdi sizi ve diğer takımları her şey bitecekti, şimdi, şikeci maç ayarlayan hakları gasp eden bir takım, mağdurları oynayıp bank asya ya düşürülüp kahraman olmaya çalışıyor, düşürsünler düşürmesine de en az -20 ile başlamanız lazım, aziz ve bir kaç yönetici yaptı diğerleri yapmadı felan diyorsunuz da , ben bütün yöneticilerinizin bundan haberdar olduğunu düşünüyorum, özellikle de nihat özdemir ve ali koç'un neden yalan konuşuyorlar, neden taraftarlarını kandırıyorlar, hele kocaman ve futbolcuların aziz babalarına sahip çıkmaları beni gerçekten çok sinirlendiriyor, bak bugün de çıkıp konuşacaklar oyuncu ve kocamanınız, sadece bu bile futbolun geldiği iğrençlliklere örnektir , lan sen futbolcusun, sana ne başkandan, hangi lig olursa olsun çık topunu oyna, ,ha bu arada siz belki de ucuz kurtulacaksınız, umarım tese ve bejeke nin de foyaları ortaya çıkar da bu sene tadından yenmez bir sezon geçiririz, iflah olmaz bir istanbul üçüzleri düşmanıyım, velhasıl bursasporluyum,

    gökhan

    YanıtlaSil
  6. adsiz adini yaz da kim oldugunu bilelim...herkez gibi polis, savci ve hakim olmussun. hic dusundun mu eger bu dosyada savciligin basariz oldugu %56 nin icerisine girerse ne konusacagini. adini yaz ki yarin birgun aklanirsaak kimin suratina tukurecegimiz bilelim...nuri ayvaci

    YanıtlaSil
  7. Ali Koç direkt hükümetle temasa geçmeli Adalet bakanlığının federasyonun savunma almasına izin vermesini sağlaması gerekiyor. Aslında bu çoktan yapılmalıydı. Federasyonun "ama biz savunma alamıyoruz" teranesiyle bu noktaya gelindi.

    YanıtlaSil
  8. ben de bir galatasaraylı olarak fenerbahçesiz bir ligden hiç ama hiç memnun değilim(iki garanti mağlubiyetten kurtulmamıza rağmen) Aziz Yıldırım dışında kimse şikeye bulaşmamış olabilir ama sükunet yerine gereksiz yere inkar-isyan haline girilmeyecekti. şu andan sonra bizi düşürün demek, kovulmadım ben istifa ediyorum demekten farklı değildir.

    YanıtlaSil
  9. TFF eyyamcılığı bırakmalı, "Türk futbolu kaybeder" mavalını unutmalı, yaptığı hatadan dönmeli ve derhal FB'yi küme düşürmelidir! UEFA'nın tavrı gösterdi ki TFF'nin eyyamcılıkla aldığı ilk karar yanlıştır ve şimdi FB yöneticilerinin sözde dik duruş adı altında demogoji yaparak halkı galeyana getirme çabalarına çanak tutmaktadır. Düşürsünler, seneye "eğer deliller ortaya çıkarsa" bir daha düşürsünler bakalım o dik duruş kalıyor mu?

    YanıtlaSil
  10. ...Bu strateji "zaman kazanma"ya dayandırılamaz... En kötüsü bu adımları biz zamanında atmaz isek, başkalarının bizim adımıza atması kaçınılmazdır. Kurallar çerçevesinde hatalarımızla yüzleşip gereğini biz yapmazsak dünyada bunu üst kuruluşlar yapar. Kendi kangrenli parmağımızı kendimiz kesmezsek, birileri gelir kolumuzu keser. "Biz yapamadık, onlar yaptı" diyemeyiz ...'' GALATASARAY yonetim kurulu gecmis tarihli aciklamasi

    YanıtlaSil
  11. adlı adsız herkese söylüyorum, düşürmezseniz adam değilsiniz dedim ötesi var mı? Daha nedir bu saldırgan tutum? Sakın tuttuğunuz kulüplerin yöneticilerinden biri çıkıp da fb'yi düşürmeyelim demesin ama.

    YanıtlaSil
  12. futbolmanya bırak bu cocuk colukları.. Zaten kım neyın ne oldugunu bugun anladı.. Spor bakanı bıle tutusmus acıklama yapıyor.. Bız karısmadık dıye.. Bu takım dusecek.. Bu rakıplerde hırslarıyla kendılerını yıyecekler..Yukarda oldugu gıbı..Catlayın ulen catlayın, laf edecek bıseyınız kalmadı daha da kalmayacak catlayın..Sen polemıge gırmemısın ben gırıyım.. Hala carsı dıyorlar ya, kupayı ıade etmısmıs..Ne ısın var lam o zaman avrupada zavlak senı..

    YanıtlaSil
  13. en baştan galatasaray taraftarı olduğumu belirteyim.

    TFF yayıncı kuruluşun baskısıyla savunma almak için iddianameyi bekliyeceğiz ve buna rağmen ligi 9 eylülde başlatacağız dediği anda türk futbolunu ateşe atmıştır.
    Akabinde uefa'nın kendine yaptığı dayatmaya, kardeşim madem öyle biz bu sene Avrupa'ya gelmiyoruz ligide iddianameye kadar bekleyeceğiz sonra gerekirse yarım sezon lig oynar play-off falan bir şampiyon belirleriz. aklanmsı muhtemel olan gerekirse Trabzonspor'a da tazminatını öderiz diyebilmeliydi diyemedi.

    Gelinen noktada ise kanaatim şike iddialarının boş çıkmayacağı yönünde. Zira federasyonun kanaati de bu yönde ama karar vermek için sürecin sonlanmasını beklemek istediler.

    Düne kadar ligin bu şekilde başlamasını doğru bulan fenerbahçe taraftarının çoğunluğu da gördüler ki ligin bu şekilde başlaması fb için daha kötü sonuçlara gebe.zira lig başladıktan sora hazırlanacaak bir iddianame FBnin en az iki ılına mal olucak.

    Bana kalırsa duruun vehametini kavraması gereken taraflardan birisi de bjk dir. UEFA dan iyiniyet yavşaklğıyla yırtmaları onları çemberin dışındaymış gibi gösterse de kanaatim odur ki bu davadan "nisbeten" temiz çıkacak tek takım trabzonspor olacaktır.

    Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki.Tuzum kuru (şimdilik) Bu yüzden söylediklerimi rahatlıkla söyleyebiliyorum.

    bu gün fenerbahçe camiası dile getirmese de bir şeyin farkındadır. fenerbahçe'nin ( bjk farkında değil ama durum onlar içinde aynı) şike soruşturmasından temiz çıkma ihtimali yüzde elli altı falan değil. Zaten bu yüzden fenerbahçe yönetimi ligden düşürülme talebinde bulunuyor.

    Aynı şekilde aykut kocaman ve fenerbahçeli futbolcuları ve taraftarı da ANLIYORUM çünkü onlar temizler. şike iddası oln tüm maçlarda şike tesbit edilse bile bu takımın fb, gs ve bjk yi yendiğini yani türkiye de şampiyon olabilecek güçte bir takım olduğunu görmek çok zor değil. bu yüzden camia'nın kendinden emin tavrını da anlıyorum.

    Ama dışardan bakan biri olarak da şunu söylüyorum.

    Kaybettiğiniz herhangi bir maçın sonucunda, hele de statda izldiyseniz maçı, hakeme küfür etmediğiniz olmuş mudur. ta ki tv de tekrarını ileyene kadar. İşte FB camiasının bunu çok daha büyüğünü yaşadığını düşünüyrum.

    Fenerbahçe camiasınını kızması gerken kişi ilk olarak Aziz yıldırımdır.
    Daha sonra federasyona kızmalıdır basiretsizliği için. lakin düşürmezsseniz adam değilsiniz demek.

    Biz temiziz siz bizi haksız yere suçluyorsunuz dmek haksız mıyım ?

    "Fenerbahçe suçsuzdur demek" yani.

    Ya da "Ekonomimiz yüzünden bizi bu ligde tutuyorlar. Bizim şuçumuz ıspatlansa dahi bizi bu ligden gönderemezler" iddiası

    Ben de Fenerbahçe'nin naklen yayın ihalesindeki büyük rant yüzünden bu sürünceme de kaldığını ve haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Lakin Fenerbahçe'nin şu durumda yapabileceği 2 şey var ki.

    1.si ki bana göre doğrusu bu: suçsuz olduğunu bu kadar savunan kulüp, federasyona ligin iddianame hazırlanana kadar başlamaması talebinde bulunmalıdır ki ben bu talebin karşılık bulacağına inanıyorum.

    2.si ki Ali Koç'un demek ki ellerinde bişe var sözlerinden bu anlaşılıyor: Fenerbahçe dile getiremese de TFF'nin elindeki belgelerde şikenin ıspatı olduğunu düşünüyor. Bu durumda da itiraf gerekiyor. İtifar da hukukcu olasam da tahmin edebiliyorum ki Aziz Yıldırıın ömrünün geri kalanını demir parmaklılklar arasınada geçirmesine sebep olacaktır.

    YanıtlaSil
  14. demem o ki Fenerbahçe camiası haketmediği bir tramva yaşamaktadır ve ona bu tramvayı yaşatan ilk ve en önemli unsur Aziz Yıldırım ve yanındaki bir kaç kişidir. Suçluyu uzaklarda aramaya erek yokttur.

    son olarak da bir glatasaray taraftarı olarak her ne kadar sonyılarda fb yi yenemesek de, fenerbahçe maçı öncesi fb nin bir tek futbolcusunun bile skatlamamasını istemediğim, ne olursa olsun gs karşısına tam kadro çıkmasını istediğimi,(örn : olası bir galibiyette alex yok tu yendiniz denilmesin veya alexssi de yeneriz gibi) belirtmek isterim.

    Kısa bişeler yazacaktım uzadı da uzadı.

    He FB ve BJK nın olmadığı süperligin amk ama görünen o ki bu iki takım seneye süper ligde olmayacak.

    ama bu başkaları yüzünden deil işgüzar yöneticiler yüzünden olacak.

    Yöneticiler şerefsiz olsa da yüz yıllık çınarların şerefi baki kalacaktır.
    Gurur duyulacak olan şey adamsanız düşürün demek değil.
    Düşürülmeye sebeb olmuş yöneticilere rağmen Fenerbahçe taraftarı olmaktır.

    YanıtlaSil
  15. bu arada bize de beklerim ya macbitsinoyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Burak kardeşim, kardeşim diyorum muhtemelen yaş farkımız vardır biraz da olsa. düşürmezseniz adam değilsiniz demek eğer blogumu takip ediyorsan en baştan beri söylediğim birşey. suçu sbt görülmedikçe aziz ve yanındakilerin arkasında durmak da bu camianın görevidir. suç sbt görülür o zaman aziz'den de hesap sorulur ama şimdi değil. bu durumda eğer düşürmeyelim de kurtaralım anlayışı varsa ki bu fb camiasından çok diğer camialarca dile getiriliyor ben de düşürmezseniz adam değilsiniz diyorum. bir de bu doyaları açtım diğerlerini kapatırım mantığı olursa ona karşı da şimdiden bir tavır. bloguna en kısa zamanda bakacağım. sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Evet diğer dosyaların kapatılması konusunda sonuna kadar yanındayım. Bana kalırsa tff'nin uefa'nın dayatmamasına karşı koyamayışı olayı iyice fb düzlemine çekti. Bu arada Fenerbahçe çok iyi bir başkan kazand diye düşünüyorum fb'nin bu tramvadan kazanımı da bu olsun bari. Saygılar

    YanıtlaSil