15 Şubat 2010 Pazartesi

Un Var, Şeker Var, Helva Olmuyor


Geçen hafta Diyarbakırspor karşısında da bu hafta Manisaspor karşısında da sezonun en iyi ve baskılı takımlarından biri vardı. Oturup skor yazarlığı yapmaya kalksak eleştirebiliriz pekala ama bu derece baskılı oynayan bir takımı ben sezon başından beri izlemedim.

Hafta içi yaşanan kaza kadronun yedeklerler takviyeli olmasındandı. Geçen hafta ile bu hafta ise ideal takım sahadaydı. Ancak Fenerbahçe bu iki maçta üç gol atarken üç de gol gördü kalesinde. Özellikle Manisaspor maçına bakacak olursak hakikaten ilk 45 dakika neredeyse hiç gelmedi rakibi.

Geldiği anlar özelinde baktığımızda defansta Lugano'nun olmamasının hem defansı hem de Bilica'yı bozduğunu görmek gerekir. Fenerbahçe'de bugün tartışılması gereken konu da budur aslında. Isaac'in 2 gol attığı Fenerbahçe defansı Lugano gelene kadar ne yapacak? Önder Turacı tercihi varken neden hamlesiz Deniz Barış bu bölgede oynatılır?

İki maçta da son dakikada gelen goller ve kurtarılan bir puan Fenerbahçe'nin oyun içerisindeki istekliliğinin yanısıra çok daha önemli birşeyi ortasya koyuyor o da kondüsyon olarak çok güçlü olduğu. Her iki maç özelinde de bunu görme imkanımız oldu. Daum da ikinci yarıyı planlayarak devre arası kamp döneminde iyi yükleme yapmış takıma. Ancak hesapta olmayan defansif zaaflar olsa gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder