3 Şubat 2010 Çarşamba

Hangi Yıldırım Daha Beşiktaşlı



Aslında bu konuya hiç el atmayacaktım ancak dayanamadım. El atmayacak olmamın nedeni kongre öncesinde herşeyi yazmış, söylemiş biri olarak kongreden çıkan sonuç belli olmadan "herkes hakettiği gibi yönetilir" diye bir post göndermemdi.

Yıldırım Demirören'e sorarsanız çok büyük bir Beşiktaşlı, ailesi de öyle... Erdoğan Demirören sabahın köründe kongreye gidip gece yarılarına kadar o yaşta bekleyecek ve oy peşinde koşacak kadar da destek veriyor oğluna. Nedeni onlarca yıldır başkan kim olursa olsun Demirören ailesinin yönetiyor olması kulübü. Ve Demirören ailesi Beşiktaş'ı çok seviyor. O kadar ki çocuklarının rıskı olan onlarca milyon doları Beşiktaş için harcayabiliyor. Kongrede kaybetse hemen ertesi gün istemesi doğal çünkü o para çocuklarının rıskı.

Başkan Beşiktaş maçlarını bazen ailesiyle bazen tek başına izliyor. Tribünde ağlıyor, sızlıyor, üzülüyor, bazen de kükrüyor taraftarlara karşı.

Yıldırım diye bir tanıdığım daha var, Yıldırım abi 40-45 yaşlarında bizim sitedeki kuru temizlemeci de çalışıyor. Maçlara gidemiyor, çünkü bilet için vereceği para çocuklarının rıskından keseceği para demek. Maçları bizim sitenin kafesinde Lig TV'den izliyor, muhtemelen kafe sahibi de para almıyor ondan esnaf dayanışması hesabı. Üzülüyor, tepiniyor, ağlıyor Yıldırım Abi ama taraftara dil uzatmıyor, futbolcusuna küfretmiyor.

Bizim mahallenin Yıldırım abisi kongrenin yolunu bilmez, üzerinde hala Metin Ali Feyyaz döneminden kalma Beko logolu formayla dolaşır. O ruhu da taşır üzerinde. Dolayısıyla aslında hiç kimsenin farkında olmadığı sessiz çoğunluğun mensubudur Beşiktaş taraftarları arasındaki. O stada gidemeyen, maç izlemek için para veremeyen, Anadolu'daki diğer Beşiktaşlılar gibi maçları TV başında izlemeye mahkum çoğunluk.

O çoğunluk Gençlerbirliği maçında Ekşi Beşiktaşlıların, Noat Samisa'nın, Vodoo Girl'ün, TersManyel'in çağrılarına uyamayacak. Internette yorum da yazamayacak bloggerların postlarına çünkü haşır neşir değil bilgisayarla. Doğal olarak okuyamayacak da. Hatta okumadı da bloglardan tribünlere doğru yükselen bu sesi...

Dün Yıldırım Abi ne dedi biliyor musunuz? "Yıldırım Demirören başkan olduğu sürece bir daha Beşiktaş'ın maçını izlemeyeceğim".

1 yorum:

  1. Beşiktaş'ı izlememek mi ... Büyük cesaret ! Çok büyük bir karşı koyma benliğe , hayata ve tüm alışkanlıklara ... Haşa ! (kendi adıma)

    YanıtlaSil